Kitchen stories

Krämig rödbetshummus

oktober 1, 2014

rödbetshummus hummusRöror. So simple. Efter en snabb titt i kylskåpet insåg jag att jag hade en halv påse rödbetor som antagligen legat där lite för länge. Det brukar vara så, med rödbetor. Vanligtvis ugnsrostar jag dem, men någonstans mitt i förberedandet brukar jag tröttna på att stå och skala dem. Resultatet blir att jag fint lägger tillbaka påsen där jag hittade den, och nöjer mig snällt med mindre mat på tallriken. Och nej, det går inte att äta rödbetor med skal. Tried that. Så igår innan läggdags, när jag ändå var allmänt trött ställde jag mig och skalade de där 4 små betorna. Rödbetshummus skulle det bli, till mitt acaiknäcke som låg och gräddades i ugnen.

INGREDIENSER

  • 4 rödbetor
  • 1/2 dl pekannötter
  • 1 msk tahini
  • 1 msk olivolja (jag använde denna)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • havssalt

TILLAGNING

Börja med att skala och koka upp rödbetorna. när de är klara så skär upp dem i mindre bitar och lägg ner dem i en bunke. Tillsätt därefter samtliga ingredienser och mixa med en stavmixer till önskad konsistens. Ack så enkelt.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Glutenfritt bröd recept | Matkreation.se november 24, 2015 at 11:20 f m

    […] brödet gräddat klart så låt det svalna, skär upp och lägg på en klick hummus. Här hittar ni även ett recept på rödbetshummus, som är […]

  • Leave a Reply