Health stories

Kvalitétstid på gymmet

maj 14, 2015

IMG_1948

Exakt hur jag alltid lyckas ha ett dagsschema som går i 150 varenda dag är väl ett mysterium, för något vidare viktiga att göran tycks det sällan vara. Det är nog det här med att skapa sig projekt. Det finns alltid något jag kan baka, eller en rutt att promenera, eller sortera om garderoben för den 500ande gången eller vad jag nu hittar på. 

Men min lediga dag blev nog mer hektisk än dagar jag arbetar heltid och ännu har jag inte hunnit sätta mig med de där husbilderna från London. Om jag nu tagit mig tiden att fotografera dem med en stampande mor bredvid mig, jamen då får jag ta mig tiden att plöja igenom dem också.

IMG_1946 IMG_1992

Då universums roligast flickvän uppenbarligen somnade redan klockan 8 igår i soffan, innan myskvällen ens hade börjat, så var natten om än ännu jobbigare. När gymmet sedan öppnade hade jag därför otåligt stått och stampat utanför dörrarna ett längre tag. Dagen inleddes med Poseringsträning. Ack så skoj, och jösses så svårt. Underskatta inte poseringsträning, det må se fjompigt ut men det är inte lätt.

Därefter åts en svettig matlåda som gottat till sig i omklädningsrummet och sedan snörades tyngdlyftarskorna på. Kontrasterna mellan slirandet i klackskor och tunga, svettiga böj. 

IMG_1993 IMG_1988

OCH ÅTERIGEN NYTT PB :D 65 kg böj, med fullgott djup, 16 kilo över morgonvikten. Det må gå sakta, men det går i alla fall framåt.

För det är det här med benböj, som de flesta tror att de utför.

Inte förrän jag når tävlingsdjup får jag tillgodoräkna mig kilorna som ligger på stången. Vilket jag spenderat många timmar åt att banna min coach för. 

”lyftaren ska böja knäna och sänka kroppen till dess att lårens översida vid höftleden kommer under knäledens högsta punkt.” Typ.

Men summa summarum tycks jag alltför ofta se dem som sakta böjer sig ner, i cirka 5 cm och därefter snabbt reser sig upp. Att gå djupt är det som är jobbigt, också så som en knäböj ska utföras. Klarar du inte att gå under 90 grader (om du inte har knäproblem, böj för guds skull inte djupt då!) så klarar du helt enkelt inte av vikten. Punkt.

Men för att återgå till dagens schema så har även choklad och hasselnötskakor bakats. Och cashewmjölk har förberetts, receptet bjuder jag på imorgon. Trevlig kristi himmelsfärd nu :D

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

You Might Also Like