Kitchen stories

Kyckling med kokosmjölk och padron peppars & ny dagsljuslampa

oktober 31, 2016

linas-matkasse

Hemtentan är inlämnad och damen här spenderar sin första pluggfria kväll på två veckor i soffan. Och här ska jag njuta för imorgon börjar nästa projekt med PR-projektledning och skapandet av projektplaner med PR-aktiviteter. Hade det inte varit för det fruktansvärt dåliga programmet på TV och min obefintliga ork till att gå upp och byta så hade jag sagt att det inte kunde bli så mycket bättre än så här.

berghs

Ready for a night out... sort of#berghs75 måste väl firas, nyvaken eller ej nu taggar vi till #life#instadaily#gym#gymlife#offseason#workout#workhard#shapeoftheday#ombre#lookoftheday#fitness#fitspo#motivation#fitfam#beachbody#healthy#bikinifitness#healthylifestyle#instagood#createyourself#fitnessinspo#ashhair#girlswithmuscle#bodybuilding#bikini#bikiniposing#lovewhatyoudo

Helgen har gått i ett och fredagen började med vin med Nathalie hemma hos henne här på ön och sedan drog vi in till Berghs 75 års firande och sedan tillbaka till ön igen för efterfest. Lördagen spenderades med tron om att jag förmodligen skulle dö av baksmälla tills jag ryckte upp mig för myskväll med naturgodis och mina underbara vänner här hemma hos mig och den ganska dåliga filmen The Shallows. Men det var en hajfilm, så givetvis var jag tvungen att se den.

kyckling

Förra veckan ruinerade jag mig själv återigen när jag med mitt fina CSN bidrag beställde hem något jag skjutit på alldeles för länge – dagsljusbelysning så att jag kan komma tillbaka till matfotande trots mörkret som nu fallit!

padros-stekta

Det stora hindret under vinterhalvåret med att ha en matblogg är just fotograferandet, men förhoppningsvis löser det här en del av dom problemen.

Och tack vare dom får ni här kvällens middagsrecept från Linas (och vill även DU prova Linas så använd koden K4146817 så får du både prova-på priset på deras kasse + en gratis fruktkasse med din första leverans) Och ja, det är en kod som skickats ut till alla Linas kunder så yepp, jag betalar för mina utskick :p Men vilken räddning det är under det stressiga året som student!

 

INGREDIENSER (2 portioner)

  • 1 3/4 dl basmatiris
  • 300 g kycklingfilé
  • 200 padron peppars
  • 250 ml kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 1/2 kycklingbuljong
  • 1 schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära

TILLAGNING

Koka 1 3/4 dl basmatiris enligt anvisning på förpackningen.

Skär 1 schalottenlök i tunna klyftor. Finhacka 2 vitlöksklyftor och 1 bit ingefära (1 msk). Skär 300 g kycklingfilé i mindre bitar.

Hetta upp smör i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen runtom tills den fått fin färg. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Krydda med 1 tsk paprikapulver, 1 1/2 tsk curry, 2 krm salt och 2 krm chili flakes.

Tillsätt 1 förp kokosmjölk (250 ml), 1 msk honung och 1/2 tärning kycklingbuljong. Låt sjuda 5-6 min, eller tills kycklingen är genomstekt.

Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs 200 g pimientos de padrón hastigt tillsammans med 1 pressa vitlöksklyfta. Smaka av med salt.

Servera chicken kerala med vitlöksfrästa pimientos de padrón och basmatiris.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply anna november 2, 2016 at 7:44 e m

    Va hittar jag lampan? :D

    • Reply matkreation.se november 4, 2016 at 12:39 e m

      Den finns på scandinavian photo!

    Leave a Reply