Kitchen stories

Kycklingfylld paprika med chili, ingefära, kokosmjölk & ugnsrostade kikärtor

februari 3, 2015

ugnsbakad paprika grillad paprika

Det här med ugnsbakad paprika, fylld med godsaker – variationsrik och något av en go-to rätt när det inte ska bli överdrivet komplicerat. Vilket det vid en första glimt kan verka, men icke. Det fina är att du verkligen kan fylla dem med lite vad som helst, nästan. Efter att jag igår hade slutat jobba begav jag mig till SATS för mitt extrainsatta konditionspass, vilket förövrigt var k-a-o-s klockan 5, efter jobbet. Mitt i stan. Inget för komplicerat kände jag.  Till middag alltså. Wok kanske? Thaikryddor. Fast wok är som godast när det är det man är sugen på. Men thaikryddorna lockade, och kycklingfärs, och paprika. För det är gott. 1+1=ovanstående.

Denna gången fick de spicas upp med lite ugnsrostade kikärtor fast med jordnötssmör, för det passar till Thai. Fast egentligen så var det mest för att bli av med den burk som stod i skafferiet. My weak spot, det där jordnötssmöret. För en matigare variant kan du addera quinoa, eller palsternacksris.

Nu har jag nog, tillslut, efter många mellanhänder och omplaneringar, fått tid för att träffa hon som ska sy upp min tävlingsbikini. Bikinis by freydis. För att de är to die for helt enkelt, ett stort tack till madelen myhr som mejlat och ordnat med möten och SÅ VIDARE. Med 10 månader kvar är det något för tidigt för att prova storlekar, oklart med slutresultatet. Men färg och form kan vara trevligt att se. Jag har nu pendlat mellan samtliga färger som existerar och lite till, en kombination av färger, enfärgat and so on. Färgvalet trodde jag var det lätta, men när det väl kommer till kritan tar beslutsångesten över. Lite som att fönstershoppa, it’s all fun and games tills du ställer dig i kassan och ska betala. Där och då måste besluten tas och det hela blev väldigt komplicerat. Förhoppningsvis får jag lite klarhet i allt när jag sett dem i verkligheten.

Men tillbaka till middagen:

INGREDIENSER (2 fyllda paprika, paprikor?)

  • 2 stora paprikor
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 lime
  • 1 chili
  • 3 cm färsk ingefära
  • 4 msk kokosmjölk light
  • 2 msk mozzarella
  • havssalt
  • cayennepeppar
  • paprikapulver
  • vitpeppar

fylld paprika kycklingfyllda paprikor

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Skär upp och kärna ur paprikorna och smörj in dem med olivolja, ställ på en plåt och in i ugnen i ca 30 minuter. Ska du göra kikärtorna så klicka på receptet där uppe, även de ska in i ugnen. Tillaga under tiden fyllningen. Börja med att skära upp och fräs chili, färsk ingefära och lime, häll ner kycklingfärsen och kokosmjölken och krydda väl. Låt allting steka ihop och när paprikan är klar så fyll dem och toppa med mozzarella, ställ tillbaka dem i ugnen i ca 5 minuter.

Svårare än så är det inte. Enjoy!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stoppad paprika med saffransris | Matkreation.se juli 22, 2015 at 4:19 e m

    […] Min goda vän TiVo där hemma har blivit ombedd att spela in alla avsnitt av Pluras kök Istanbul, eller alla avsnitt av Pluras kök. Punkt. Älskar väl den serien ;) Och i ett av avsnitten gjorde dem laxfyllda paprikor, om jag inte minns helt fel serverades de dock till hemmagjord pizza? Vilket som, så var det en förträfflig idé. Jag gillar liksom att stoppa paprikor. Och ett recept med stoppad paprika med köttfärs finner ni här och ett recept med kycklingstoppad paprika finns här. […]

  • Leave a Reply