Kitchen stories

Kycklingpestobåtar med mozzarella

januari 17, 2015

kyckling mozarella kycklingpesto

Klockan är nu 21:28 och två avsnitt Pretty little liars har redan hunnit avverkas, tjejkväll medan grabbarna är på poker. Deras kväll börjar där våran slutar, klockan är mycket. En lördag. Haha ja. Jag har precis påbörjat matlådefix och en proteincheescake står as we speak i ugnen på gräddning, det finns ett lugn över kvällarna – egentligen är det nu jag är som mest effektiv. Under skoltiden gick jag i vanlig ordning hem efter skolan, för att plantera mig under täcket för min dagliga dos av eftermiddagssömn – en sysselsättning som jag och pappa hade relativt olika syn på huruvida det var acceptabelt eller ej. Fram mot småtimmarna vaknade jag till liv och satt sedan sent in på natten med allt som hette läxor, ett mönster som gick på repeat. Rutinerna idag är onekligen bättre, men effektiviteten när det är mörkt ute är ännu kvar.

Dagen bjöd på ett familjepass på SATS och sedan ett besök i stan med systrarna med första anhalt lunch, Ichaicha i Mood gallerian. Ett ord; Fantastiskt. Du får först välja bas; zucchininudlar, ris eller nudlar. Sedan proteinkälla och därefter sås. Sedan tillkommer sallad. Kaloriinnehållet står tydligt angivet och maten var så god så god. Enligt kostschemat så skulle min lunch idag ha varit lax, ris och broccoli. Nemmen, vad trevligt att just dessa alternativ fanns med på lunchmenyn – en win win.

Processed with Moldiv

Häromkvällen lagade jag en kycklingpesto med mozzarella till mannen, en klassiker som skapades av det som fanns i kylskåpet under en hungrig timme när jag var yngre. Med några få modifikationer så fick jag fram ett, enligt mannen, lyckat hälsosamt alternativ – med mozzarella. Denna gång så serverades pestoröran i tacobåtar med babyspenat men ett tips för att hålla det glutenfritt- och med ett bättre näringsvärde- är att antingen göra glutenfria wraps alternativt servera den med grönsaker eller ris (notera, ris – alltså att jag har missat denna fab kolhydratkälla ;p).

INGREDIENSER (2 portioner)

  • 400 g kyckling lårfilé
  • 1 burk kokosmjölk light
  • 1 gul lök
  • 1 ekologisk mozzarella
  • ca 4-5 msk grön pesto (jag använde denna)
  • kryddor efter smak

Tacobåtar pestokyckling

TILLAGNING

Börja med att strimla och steka löken, skär sedan upp kycklingfiléerna i mindre bitar och stek även dem. krydda med salt, peppar, paprikapulver och cayennepeppar. När kycklingen börjar bli klar, häll över kokosmjölken och peston och låt det koka ihop på relativt hög värme, smula sedan ner mozzarellan i såsen och stek lite till tills såsen blivit ganska tjock, sedan är det färdigt. Simpel simpel.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply