Kitchen stories

Kycklingsallad med marinerade polkabetor, fetaost och pistagenötter

oktober 28, 2015

Sallad med koriander Kycklingsallad

Så jävla kul att fotografera mat. Inomhus. På kvällen. Not. Trevligt för dem som tillagar och fotar maten dagtid, men här kommer majoriteten av bilderna vara tagna i mörkret några månader framöver. Det blir så när man jobbar heltid haha. 

Moonlight

Och när jag såg månen utanför mitt fönster igår var jag tvungen att dra på mig min vinterjacka för att gå ut och fota den. Himlen var magisk igår. Eller så nära magisk den kan bli när man bor mitt i Stockholm ;)

I den där fantastiska butiken jag pratade om igår hittade jag det jag länge sökt, polkabetor. Och då jag inte riktigt hade tillgång till köksprodukter då det mesta packats ner i flyttkartonger fick det bli en middag som var kniv- och skärbrädevänlig då det var det som fanns att tillgå. Så det fick bli en kycklingsallad med färdiggrillad kyckling, för ärligt talat – den utklassar nästintill all kyckling som tillagas själv – serverat med en mix av godsaker och toppat med fetaost, pistagenötter och marinerade polkabetor. 

INGREDIENSER (2-3 portioner)

  • 1 grillad kyckling
  • 1 påse salladsmix
  • 1 stor polkabeta + 1 citron + havssalt
  • 1 avokado
  • 1 stor morot
  • en liten förpackning sockerärtor
  • 1/3 gurka
  • 1 dl pistagenötter
  • fetaost
  • färsk koriander

Polkabeta Pistage och fetaost

TILLAGNING

Börja med att skala polkabetan, skiva sedan upp den tunt. Helst använder du en mandolin för att skiva betan. Lägg sedan skivorna i en skål, pressa över en citron och strö över havssalt och låt skivorna marineras i cirka 15 minuter medan du tillagar salladen.

Häll sedan upp salladen i en skål, hyvla ner gurkan och skala sedan moroten – strimla sedan ner även den med skalaren, häll ner avokadon och toppa sedan med pistagenötter och fetaost.

Strimla ner köttet från den grillade kycklingen, blanda runt i salladen och toppa sedan med färsk koriander och de marinerade polkabetorna.

Simple is sometimes great.

 

.*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply