Kitchen stories

Kycklingtagine med saffran och glasnudlar

maj 3, 2017

Dom senaste veckorna har varit tuffa. Skolan börjar närma sig ett slut vilket innebär att vi måste ut i jobb. Det i sig är visserligen spännande men att nästan inga byråer anställer innan sommaren, not so much. Stressen är inte längre bara ett faktum, den är total och har in princip slukat mig. Hade jag fått välja hade jag gjort Berghs ett år till, det roligaste och mest utvecklande året någonsin. Får börja klura på plan B, att få Berghs att anställa mig haha.

Nästa tävlingssatsning är i alla fall spikad och I september kliver jag upp på scenen igen! En arbetslös sommar är väl kanske inte hela världen med tanke på kommande diet, då.

Vi börjar med Tyngre Classic i Solna och därefter väntar SM. Gaaah. Enough said. Dieten håller på att planeras och bikinin har spikats. Tre månader nyktert blir bra för mig, att det däremot är över sommaren är väl kanske inte lika populärt här hemma. Framförallt inte när en behövde tacka nej till bröllopsinbjudan och börja pyssla med alternativ kostplan inför två veckor i Frankrike. Ingen ost och vin för mig inte….

Men fram till dietstart ska det ätas och det har det helt klart gjorts en del av den senaste tiden. För någon vecka sedan gjorde vi en väldigt modifierad version av Kycklingtagine som serverades tillsammans med glasnudlar.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 blomkålshuvud
  • glasnudlar
  • 1 gul lök
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tärning kycklingbuljong
  • 2 vitklöksklyftor
  • 1 paket saffran
  • kryddblandning: 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk paprikapulver, 1/2 tsk malen kanel, 1/2 tsk malen koriander, 1/2 tsk malen ingefära
  • färsk bladpersilja
  1. Kryddblandning: blanda alla kryddor och 1 pkt saffran i en liten kastrull. Rosta torrt på medelvärme under omrörning 1-2 min. Häll sedan över blandningen på en liten tallrik.

  2.  Dela två kycklingfiléer i sex bitar. Krydda med 1/2 tsk salt, nymalen svartpeppar och hälften av kryddblandningen.
  3.  Hetta upp stekpannan igen med lite olivolja och bryn kycklingen 3-4 min.
  4. Skär buketter av 1 bit blomkål och klyfta 1 gul lök. Häll över i stekpannan.
  5.  Tillsätt till grytan: 1 förp krossade tomater, 1 dl vatten, 2 vitlöksklyftor (pressade), resten av kryddblandningen och 1/2 tärning kycklingbuljong.
  6. Sjud under lock 12-15 min (men den blir godare ju längre den får koka).
  7. Koka glasnudlar.
  8.  Finhacka 1/2 förp bladpersilja och strö över grytan, servera med glasnudlar!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Becka maj 10, 2017 at 5:35 e m

    Alltså trillade in här när jag sökte efter användningsområden för cashewsmör, ditt recept på bröd med cashew och dadlar såg så himla gott ut att jag testade det idag. Tror jag hittat ett nytt favoritbröd! Tusen tack för tipset, ändrade dock om det lite utefter vad jag råkade ha i skåpen men det blev så gott! :)

    • Reply matkreation.se maj 21, 2017 at 8:29 e m

      Men underbara du, tack snälla! Och ååå vad sugen jag blev på det nu ;)!!

  • Reply anna maj 21, 2017 at 7:50 e m

    Kan du inte skriva lite om din diet, hur du äter, tränar osv? :D

    • Reply matkreation.se maj 21, 2017 at 8:27 e m

      Det kan jag absolut göra, ska försöka få till ett snart om det :)

    Leave a Reply