Kitchen stories

Lågkalori äggvitepannkaka

september 19, 2015

Äggvitepannkaka Proteinpannkaka Äggvitekaka

Jösses, här togs det sovmorgon. Och på det vaknar jag upp och känner mig bakis. Vilket är lite smått osoft med tanke på att jag drack ganska exakt noll, nada igår. Istället spenderades kvällen i soffan framför Idol, som den största delen av veckan har gjorts.

För att inte glömma bort receptet på den här magiska skapelsen skrev jag upp det igår, här. Tryckte publicera, vilket verkligen inte var mening. Och upptäckte det här på morgonkvisten, så för de som undrar varför jag la upp ett sådant ofullständigt inlägg, så var det helt enkelt inte meningen ;)

Så nu när det var utträtt kan vi gå vidare till Vad detta då är. Lågkalori äggvitepannkaka, 94 kcal för den totala satsen. Ibland vill jag byta ut kolhydraterna till middag, mot gröt. Gärna då med mjölk. Vill jag ha mjölk, får jag ta bort från kvällskvargen. Vilket i praktiken lämnar ynka 50 g kvarg som får ätas innan läggdags. Varje gång jag ser ner på den där kvargen känns det bara sorgligt. 50 g kvarg har samma kalorimängd som 1 dl äggvita. Vilket är mycket mer mat för kaloribudgeten när den fluffas,  yeeey. Tar jag bort 10 g från min mellanmåls shake, kan jag lägga i 10 g protein i fluffet. Yeeey. 

Ugnsbakar jag det här får jag en fruktansvärt god proteinpannkaka. 

Glöm inte bort att jag går på tävlingsdiet, gör du inte det – behöver du inte räkna om dagens fördelning. För vem behöver egentligen göra det, om de inte måste. Ät den som mellanmål, eller som efterrätt, eller som efterrätt till din efterrätt. 

Min pannkaka fylldes med ett lager Walden farms kalorifria pannkakssirap, en del av äggvitefluffet som sparats och ett skönt lager kanel. Mandelsmör är finfint att fylla den med, eller hemmagjord nutella. Mina chokladcravings blev precis märkbart förhöjda ;) Men till receptet:

Sockerfri pannkaka

INGREDIENSER (1 portion)

Äggvitepannkaka

  • 1 dl äggvita
  • 10 g vanilj/ vit choklad vassleprotein
  • 1 msk sukrilett
  • 1 tsk xanthan gum (prova med fiberhusk om du inte har xanthan gum)

TILLAGNING

Sätt på ugnen på 200 grader, ta fram en ugnsplåt med bakpapper och smörj det med kokosolja. Vispa äggvitan med en elvisp tills du fått ett hårt fluff, häll i protein, sötning och xanthan gum och vispa igen.

Bred ut smeten på bakplåtspappret, baka i ugnen i 5 minuter tills den fått en liten gyllene yta. Ta ut och låt den svalna helt- fyll den med gotte och rulla ihop.

Så himlans god :D 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply