Kitchen stories

Laktosfri fläskkarrégryta

april 28, 2015

kokosmjölksgrytafläskkarrégryta fäskkarré med ris

Häromdagen uppdaterade jag min Mac, vilket generellt är ett stort No-No för mig. För en uppdatering innebär förändring, och jag gillar liksom inte förändring oavsett hur liten den än må vara. Vilket spontant känns motsägelsefullt, jag är projekt:arn. Som ständigt påbörjar projekt i hopp om utveckling. Men vilket som. T-y-d-l-i-g-e-n buggar saker och ting ur om du inte uppdaterar dem, så jag fick helt enkelt ta den smällen. Och mycket riktigt, Iphoto är nu borta och har ersatts av appen Bilder. Jag har av den anledningen spenderat morgonen tillsammans med mitt Bildbibliotek så att vi kan bekanta oss. I don’t want no surprises. Det hela innebär även att jag fått spendera tid med mina så kallade progress pics. För fota, det har jag gjort. Sedan dag 1 när jag steg in i gymmet.

Det som främst slår mig är vilka märkliga förändringar som sker med kroppen i ett försök att stabilisera sig. Att gå från så underviktig som jag var, vilket jag klart och tydligt kan se idag till där jag är nu, ja – förändringarna har inte stabilt kommit under en natt. Det jag är mest imponerad  över av mig själv (så får man väl säga?! :p) är att jag har fortsatt kämpa, fortsatt äta bra och träna så som jag tycker om. Jag ser nu att jag i perioder svält upp, andra återigen tappat vikt, tillbaka till att samla vätska OCH SÅ VIDARE. Men jag fortsatte göra det jag gjorde. För idag, står min vikt stabil. Inget pendlande, inga vätskepåslag. Stabilt. Med förhoppningsvis lite mer muskelmassa inom kort hehe. Men summa summarum, att stabilisera sin vikt tar tid. Och att dokumentera hela kalaset kommer att ge dig ett gott skratt om ett år eller två, för det finns något lyckobringade att se sig själv – i samma spegel på gymmet, men så otroligt mycket lyckligare idag än då.

Ikväll ska mannen min iväg vilket innebär första kvällen ensam hemma på länge, vilket i sin tur innebär a date with TiVo. Bara tanken på alla Kardashians avsnitt som ligger hemma och väntar få mig att vilja checka ut redan nu. Snart så. Men först gårdagens middag. Laktosfri fläskkarrégryta. Då det av någon anledning (?) var tomt på Coop kortet fick vi taga det hava hemma. Vilket främst var fläskkarré som var kvar från söndagens grill-par-dejt. Kokosmjölk (vilket är ett sådant där måste att ha hemma, in case of emergencys) paprika och lök. Hela kalaset blev så väldans gott och enkelt så det var ett måste att dela med sig av, för det här är en sådan där billig och snabb rätt som kommer att ätas igen. Äter du nu inte ris går det lika bra att servera t ex blomkålsris, zucchininudlar eller något annat tillbehör till.

INGREDIENSER (2 portioner)

  • ca 200 g fläskkarré
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 burk kokosmjölk light
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk glutenfri soja
  • 2 msk honung
  • salt och peppar

Tillagning

Börja med att skära upp köttet i mindre bitar, marinera det snabbt i 1 msk honung och 1 msk soja, pressade vitlöksklyftor och sallt & peppar. Gnugga in allting ordentligt så köttet får mycket smak.

Skär sedan upp lök och paprika, när köttet har marinerat i ca 10 minuter så stek köttet i olivolja och tillsätt ytterligare 1 msk soja.

När köttet fått färg, tillsätt lök och paprika och fräs någon minut – häll över kokosmjölken och tillsätt 1 msk honung och lite mer soja, salt och peppar. Låt allting koka ihop ordentligt och servera sedan med sallad och ris.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply