Kitchen stories

Laktosfria apelsin & choklad bars

februari 5, 2016

Vegan proteinbar

Efter en snabb titt i skafferiet kunde jag konstatera att jag är i stort behov av gotte-påfyllning, för är det något som ständigt ska finnas hemma hos oss så är det snabba grab-and-go snacks. Alltså färdkost när jag promenerar från köket, bort till soffan. 

Men en bortglömd påse ärtprotein hittade jag i alla fall, som inhandlades år och dar sedan för att göra pizzabotten på (de katastrofala bilderna till det receptet kan vi trycka en fet Ignore på hahah) 

Men okej, proteinbars var länge sedan jag slängde ihop så det var på tiden, nu skulle jag väl snarare vilja påstå att dessa kräver typ en tallrik under för att inte smula ner hela golvet med quinoapuffar så det är alltså någon form av proteinbar-som-bör-ätas-med-gaffel-från-en-tallrik grej. Men goda var dom!

Stickad tröja Morgonkaffe

När klockan ringde imorse klev jag upp och fyllde min väldigt stora kaffekopp med kaffe och mjölk (och några matskedar chokladprotein – har du inte provat. Gör det!) och gick ut på balkongen där jag sedan satte mig i vad som typ börjar lika vårväder?! I och med vår flytt fick vi lämna vårat guldkorn uteplatsen där vi tillbringat många sommarkvällar med att grilla och äta middag. Jag har gjort en väldigt stor grej av att det här med att äta middag utomhus är något vi ska fortsätta med, även om vi nu fått flytta från uteplats till balkong. Av det jag fått höra tycks inte folk spendera så mycket tid på sina balkonger så jag har nu satt familjen i någon form av inlärningsdrill där vi redan från början ska lära oss att vistas där haha (det är så jädrans kul att bo med mig :p)!

Proteinbar laktosfri Ärtprotein bar

Igår hade vi middagsgäster över så ikväll blir en lugn kväll hemma, vilket iof de flesta fredagar (okej, och lördagar) brukar vara för min del men en del bakande ska jag nog hinna med innan vi planterar oss i soffan framför Criminal minds  :)

Till receptet, som även går att göra helt veganskt om du byter ut honungen mot agavesirap.

INGREDIENSER (ca 7 bars)

Quinoabotten med aplesin

 • 2 dl quinoapuffar
 • 2 msk honung
 • 1 msk fibersirap
 • rivet skal från 1/2 apelsin
 • vaniljpulver

Chokladlagret 

 • 1 dl havregryn
 • 1 dl ärtprotein
 • 1/2 dl kakao
 • 1 msk mandelsmör
 • 2- 4 msk pistagemjölk
 • 3-4 msk sukrilett (eller annan sötning som mäter som socker)
 • rivet skal från 1/2 apelsin
 • 1/2 msk honung

TILLAGNING

Börja med att klä en liten rektangulär ugnsform (eller matlåda) med plastfolie. Blanda sedan sedan ingredienserna till botten med en sked och häll ner i formen. Blanda sedan de andra ingredienserna med en sked och häll över quinoapuffarna (tillsätt först 2 matskedar nötmjölk och häll ner någon matsked till om det behövs).

Fäll över plastfoliet har och ställ sedan in i kylskåpet, helst över natten.

It’s not rocket science liksom så svårare än så var det inte!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply uppochhoppa februari 5, 2016 at 2:21 e m

  Men hur snygga, och HUR snygg är du. Dör!

  • Reply matkreation.se februari 6, 2016 at 2:28 e m

   Haha men gud tack så hemskt mycket! :p Och trevlig lördag :D

 • Reply Nina Kaufmann februari 5, 2016 at 2:33 e m

  Du är grym! Otroligt snygga bilder!

  • Reply matkreation.se februari 6, 2016 at 2:29 e m

   Tack så jätte mycket! Vad glad jag blir :D

 • Reply Sockerfria cakepops | Matkreation.se februari 8, 2016 at 12:07 e m

  […] ett kylskåp fyllt av kakbak hade mina choklad och apelsinbars nästan glömts bort och när jag såg Hannas underbara cakepops fick jag idén att göra detsamma […]

 • Leave a Reply