Kitchen stories

Rökt lax i wasabi & pistagebröd

juni 13, 2014

Laxburgare

INGREDIENSER

Fyllning (1 portion)

  • en näve färsk spenat
  • riven pepparrot på tub
  • 0.5 dl lätt kesella
  • 1/2 avokado
  • skivad rökt lax (helst denna)

Brödet

  • 2 dl havregryn
  • 2 msk rismjöl
  • 100 g lätt kesella
  • 100 g mini keso
  • 1 tsk bakpulver
  • wasabi efter smak
  • salt & annan krydda efter smak
  • 0.5 dl skalade och hackade pistagenötter

TILLAGNING

Brödet: Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser för brödet förutom pistagenötterna och mixa allting med en stavmixer alternativt i en matberedare, forma därefter degen till 2 bröd – blöt händerna innan du formar brödet, degen kan vara något kladdig! Strö över de hackade pistagenötterna och grädda därefter brödet i ca 25-30 minuter, ta därefter ut brödet ur ugnen och låt dem svalna ordentligt innan du skär upp dem- förslagsvis i kylen.

Fyllning: Fyllningen ovan är för en laxburgare, antingen dubblar du fyllningen och gör två burgare eller så sparar du det andra till en annan kväll!

Till fyllningen skivar du upp avokado och den rökta laxen. Blanda lätt kesellan med önskad mängd riven pepparrot på tub och krydda såsen efter smak. Montera ihop din laxburgare och Njut!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply