Health stories

#legday

mars 12, 2015

IMG_7743IMG_7741

Igår var det återigen dags för Olympiska lyft, vilket var kul. Det är alltid kul, när man väl är där ;p Men efter passet fick vi veta att det också var det sista som skulle hållas på Lidingö, notera ovanför att vi endast är tre som var där. Vilket är 1 mer än alla andra gånger. Det är för få som både provat eller fastnat för det, tyngdlyftning. Vilket jag egentligen kan förstå, det är teknik som behöver nötas och nötas. Det tar tid, vilket du även måste låta det få göra. Vi har varit lite oense, jag och coachen, över detta pass. Så någon blev åtminstone glad över denna nyhet. Men jag kände det själv under gårdagens pass, det är för mycket för mig att försöka utvecklas både inom muskelbygget och tyngdlyftningen. Medan andra lastar på viktplatta efter viktplatta blir jag tröttare och tröttare efter axelpasset några timmar tidigare. Och borde likaså spara på krutet till dagens benpass. Så summa summarum, another time another place helt enkelt. Men några ryck kommer jag definitivt lägga in i mina pass emellanåt – när lyftet sitter där det ska är det en eufori av ren lycka. 

IMG_7858 IMG_7859

IMG_7860 IMG_7863

IMG_7861

Några iphonebilder från dagens benpass med ett fint blått filter över hehe. Notera den glädjefyllda minen när jag höjde vikten på benböjen, not. Som förövrigt inte alls satt där de skulle idag. Benböj är helt klart en favoritövning, tillsammans med marklyft. Men vissa dagar, ja då är de tyngre än andra och jag föredrar dessa dagar att plocka av vikt och istället fokusera på att hitta kontakt och djup. Men allt slit lönar sig, sakta men säkert. Mina lår växer, och det ger jag mig själv en stor tumme upp för. Framförallt, har jag – efter tvång från coach – plockat av lite vikt i varje övning, och istället fokuserat på teknik. Och kontakt. Kontakt. Kontakt. Vilket också verkar ha gett resultat.

Nu ligger kvällens middag i ugnen, tomat och basilikastoppad kyckling. Med bönpasta. Och matlådor för kommande tre dagar ordnade. Fixarkväll här hemma. Riktig torsdagsmood.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply