Libanesisk linssoppa och Berghs arbetsprover 2017 | Matkreation

Jag sitter i soffan, nyligen hemkommen från gymmet och har precis dragit i mig en stor skål av ovanstående. Libanesisk linssoppa med limeyoghurt och pistagenötter. Det satt fint det. Och var starkt, någon tappade visst burken med cayennepeppar i…

Veckan avslutades i varje fall med en sen födelsedagsmiddag hemma hos mamma och pappa, det vart sent men var som alltid supertrevligt. I lördags blev det Pokébowl lunch hemma hos Anna som flyttat till Hjorthagen, bor man så nära mig kan man förvänta sig mig som lunchsällskap. Morgonen började annars med att jag vaknade på tok för sent och bokstavligen fick springa till tåget för att hinna in till skolan och Berghs Arbetsprovssläpp för 2017! 

Hade det nu inte varit så att jag redan går på Berghs. Då hade jag sökt i år. Hur kul är det inte att relansera SOMMARMUST?! 

Efter att briefen var släppt drog jag igenom mina egna erfarenheter från arbetsprovet och fick sedan hänga med alla härliga tjejer som är taggade för det nya året. För ja, visst verkar det som om PR främst drar till sig tjejer. Män i alla ära osv, men lite girl power över det är det faktiskt!

Veckan ser, som alla andra veckor, ut att bli hektisk. På fredag pitchar vi på Wenderfalck och jag har spenderat halva dagen med att sätta en idé. Där emellan ska praktik på Number10 in på tisdag och en middag med mina gravida buddies, någon närmar sig visst en förlossning eeeeeeh :p

Men nu får ni receptet på Libanesisk linssoppa, ganska exakt ca 20 minuter tog denna härlighet att slänga ihop :)

INGREDIENSER (2 portioner)

  • 1/2 rödlök
  • 1/2 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förpackning röda linser (kokta)
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • Gurkyoghurt: 1/2 gurka, 1 dl yoghurt eller kvarg, 1/2 lime, salt
  • färsk koriander
  • pistagenötter

TILLAGNING

  1. Finhacka 1/2 rödlök och tärna 1/2 röd paprika.

  2. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Fräs lök, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 msk spiskummin och 1 krm cayennepeppar 3-4 min.

  3. Tillsätt paprika, 5 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 förp röda linser (sköljda, avrunna) och 1/2 tsk sötning. Låt koka 10-12 min.
  4. Gurkyoghurt: grovriv 1/2 gurka och pressa bort vätskan. Lägg gurkan i en skål och rör ner 1 dl matyoghurt, finrivet skal från 1/2 lime och 1 krm salt.
  5.  Pressa ner saften från den använda limehalvan i soppan och smaka av med lite salt.
  6.  Toppa libanesisk linssoppa med 1/2 knippe koriander, 1 förp pistagenötter och gurkyoghurt.

Write A Comment