Kitchen stories

Limepaj, nybakad 26 åring och tidernas utgång

januari 31, 2017

Jammen här fylldes det år i helgen. Vilket i år var värt att fira, främst för att den ångest jag kände när jag förra året fyllde 25 faktiskt var icke existerande. Det är ju goals om något, framförallt vid födelsedagar. Däremot kan den ångesten ha snuddat vid mig några gånger dagen efter när jag tänkte på hur vi natten till söndag letat SKAM-William på en helt ny nivå. Yepp, vi åkte taxi runt halva Stureplan i hopp om att hitta honom (och det var alltså den ända anledningen till att vi åkte taxin också!) och betalade senare 200 kr inträde för att han tydligen var på Spy bar. Vi såg honom faan inte ens där inne hahahah. 

Runt 05:30 trillade jag och Olivia hem till mig med ganska exakt 5 burgare, en påse chili cheese och en pommes. På två pers. Hahaha, det är väl okej ändå- någon gång per år :p

Söndagen spenderades med andra ord i soffan, slumrandes till nya säsongen av The Bachelor. Men jag har haft två fina träningspass hittills denna vecka efter energin från helgen.

Förra helgen var jag ju på Babyshower och hade då med mig två tillskott till kakbordet, bland annat denna limepaj. Den tar ca ingen tid alls att tillaga och går hem hos in princip alla. Var kakan inte rosa fick den tydligen inte följa med, ”It’s a girl” osv jada jada…. Så naturgodiset går att utesluta om man vill. För andra var det visst ett krav för att den skulle få synas på partajet. 

INGREDIENSER 

Botten

  • 10 urkärnade dadlar
  • 4 dl naturella nötter (jag använde ca 2 dl cashewnötter och 2 dl hasselnsmjöl)
  • vaniljpulver

Limelagret 

  • 2 mogna avokadon
  • 4 lime
  • 3 msk raw agave
  • 0.5 dl kallpressad kokosolja

TILLAGNING

Börja med att kärna ur dadlarna, blanda därefter dessa tillsammans med nötterna och vaniljpulvret i en matberedare alternativt. Olja en pajform och tryck därefter ut nötblandningen med fingrarna i hela pajformen – ställ in i kylen.

Riv därefter skalet på alla 4 lime och häll ner det i en matberedare.

Blanda sen avokado, kokosolja och agavesirap i matberedaren, skär upp limen och pressa ner all saft i avokadosmeten. Häll över allting ovanpå pajbotten.

Ska den ätas samma dag så ställ in den i frysen, men se då till att plocka fram den ca 1 timme innan den ska ätas. Bäst blir den när den tillagas kvällen innan och får stå i kylen ca ett dygn- men hursomhelst, god ÄR den!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply