Kitchen stories

Linas Matkasse: Burgare med brie & karamelliserad lök

maj 29, 2016

Brie burgare

Medan jag sitter och gnager på gårdagens klyftpotatis som blev över kan vi ta en sekund och bara spana in lördagens burgarlooooove. Den smälta brieosten på högrevsburgaren kan vara det godaste som någonsin tillagats i detta kök. 

Med ganska exakt ingen ork efter närmare 6 timmar borta från hemmet för att både tatueras och därefter fira tatueringarna med ett glas vin på uteserveringen i gamla stan hehe så skippade jag brödet och gjorde det enkelt för mig. Med alla dessa tillbehör skulle jag dock vilja påstå att bröd absolut inte behövs. 

Low carb burgare

Då gårdagens bravader tog betydligt mycket längre tid än jag trott var jag även tvungen att ställa in dagens planer med teamträffen, min sista inlämning i en av mina kurser ska vara inne på tisdag. Så 6 sidor med en livsstilsintervention mot barnfetma måste knåpas ihop under dagen.

Istället blir det hemmafix, göra matlådor och gå och träna på gymmet vid oss idag.

Ikväll kommer min yngsta syrra över, som önskat sig blomkålspiazza till middag så det står på kvällens agenda. Precis en sådan här söndag jag behövde idag med andra ord. Nä nu måste vi borra upp våra nya gardiner och sedan är det dags att pallra sig iväg för ett axelpass ;)

Glutenfri hamburgare

Vi gjorde som vanligt några korrigeringar så det är det receptet ni får här =)

INGREDIENSER (2 portioner)

  • 250 g högrev
  • 1 bit brie de meaux
  • 1 tomat
  • hjärtsallad
  • havssalt
  • svartpeppar
  • garlic & peppar
  • potatis
  • senap

Karamelliserad lök

  • 1 gul lök
  • 2 msk honung
  • 1 msk sukrilett
  • havssalt
  • olivolja

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 250 grader. Skär upp potatisen i klyftor och lägg in i ugnen med olivolja och kryddor, ställ timern på ca 17 minuter.

Karamelliserad sedan löken: skär upp löken i strimlor, stek den i olivolja med honung, sötning och salt tills den fått en gyllene yta.

Krydda sedan högrevet med salt, peppar och garlic and peppar och forma det sen till två biffar, stek i kokosolja.

Skär under tiden upp brieosten och tomaten skivor. Lägg upp salladsbladen och fyll det med karamelliserad lök, när köttet börjar bli klart lägger du på brieost medan det ligger i pannan och låter det smälta – lägg sedan upp på burgaren och toppa med senap och sedan skivad tomat.

Servera med potatisklyftor. Smaklig måltid ;)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Low carb hamburgare recept | Matkreation.se juli 8, 2016 at 12:37 e m

    […] med extra sallad till), toppat med senap, tomat, parmesan och serverat med sötpotatispommes. Burgaren med brieost var annars bland det godaste jag NÅGONSIN […]

  • Leave a Reply