Kitchen stories

Linas Matkasse: Färsbiffar med libanesisk brödsallad & paprika- och getostyoghurt

juni 23, 2016

Midsommar imorn! Och det har varit strålande sol och megavarmt nu i två dagar vilket självklart hinner passera lagom till midsommar haha. Gårdagskvällen spenderades här nere på Strandvägen med en gammal kompis och ett glas vin och avslutades sedan i sängen sovandes klockan 9 framför nya säsongen av Orange is the new black. Så trött! Får se om den på lördag kanske, dagen då min fina vän tror att vi ska ligga och sola haha tveksamt inställd till det ;)

Imorgon börjar vi dagen på Fitness 24/7 med ett markpass och avslutar den sedan ute på Storholmen, med Maggio i lurarna just nu börjar jag faktiskt ladda bra inför midsommar. HOPPAS bara på att det inte blir svinkallt, charmen med dagen försvinner något när en är iförd fleece och regnställ.

biffar glutenfri middag

I förrgår var det i alla fall ännu en kväll med Linas och återigen en succémiddag. Jag var lite skeptisk till brödsalladen, det lät möjligtvis inte jätte spännande men jag ersatte baguetterna med en skiva mörkt, glutenfritt bröd och bytte bulgur mot quinoa och det hela blev faktiskt väldigt gott! 

Healthy dinner

Brödet i denna sallad tillförde en hel del, med rödlök och persilja blir det lätt… lite starkt? Kantigt? Jag vet inte hur jag bäst ska beskriva det, men brödet gjorde den mildare på något vis så skippa inte det ;)

Linas matkasse

Såsen då? Så god! Rostad paprika och chevré som mixades med lättkvarg (istället för yoghurt) – Ska absolut göras igen! 

sallad

Alldeles snart ska jag springa iväg och betala vår bokade resa till Thailand över jul och nyår men mer om det senare ;) Och därefter möter jag upp min syrra för att strosa runt på NK i hopp om någon sommarfynd.

Ni får ha en underbar midsommar! :)

INGREDIENSER (2 portioner)

Grillade färsbiffar

  • 250 g nötfärs
  • 1 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • fryst koriander
  • liiiiite chiliflakes

Brödsallad

  • 1 skiva glutenfritt bröd
  • 1/2 gurka
  • 1 tomat
  • 1/2 knippe bladpersilja
  • 1/2 rödlök
  • pressad saft från 1/2 citron + finrivet skal
  • olivolja
  • havssalt

Paprika- och getostyoghurt 

  • 1 dl lättkvarg
  • 1 röd paprika
  • ca 30 g (1 skiva) chevré
  • 1 vitlöksklyfta
  • havssalt

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 250 grader. Skär paprikan i hälften och lägg upp på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt -olja och salta och ställ in i ugnen 10 minuter.

Ska du ha quinoa – koka den nu.

Gör sedan sallad: Skala och skär upp gurkan i mindre bitar, skär upp tomaten och finhacka rödlöken och persiljan. Lägg allt i en skål och riv över skalet och pressa över citronsaften från halva. Salta och ringla över olivolja och chiliflakes.

Skär sedan upp brödet i mindre bitar, när paprikan varit inne i ugnen i 10 minuter så slänger du in brödet på plåten och låter den vara i ugnen i 8 minuter till.

Mixa ingredienserna till biffarna, forma till två biffar och stek dem i en stekpanna.

När paprikan och brödet är klart häller du över brödet i salladen och paprikan i bunke, tillsätt de andra ingredienserna till såsen och mixa sedan med en stavmixer.

 

Servera sedan biffarna med salladen, såsen och quinoan ;)

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Linda Assarsson juni 25, 2016 at 10:51 e m

    Alltså du gör ju så väldans vacker mat ju ?
    Man blir sugen på att laga mat oavsett när man kikar in här på bloggen ?

    • Reply matkreation.se juni 26, 2016 at 9:35 e m

      Men vad du är gullig, Tack snälla snälla du! Och du är inte så dålig du heller, jag har minsann hittat några recept jag tänkte ge mig på hos dig va ;) Trevlig kväll Linda :)

      • Reply Linda Assarsson juni 27, 2016 at 8:00 f m

        Vad kul att höra att du hittat några grejer att testa på min blogg ☺️
        Jag bakar typ alltid något från din blogg, för då vet jag att det blir bra liksom ?

    Leave a Reply