Kitchen stories

Linas Matkasse: Grillad souvlakimarinerad kalkon med fetaostyoghurt och zucchinisallad

juni 16, 2016

Linas matkasse

Och vad tusan hände med vädret?! Det här fanns inte med i mina beräkningar när jag klockan 06 gick upp för att klä på mig och gå till gymmet, allt för att kunna nyttja lunchtimmarna till att insupa sommarsolen under en promenad runt Djurgården. Istället möttes jag av regn och insikten om att jag hade glömt min träningsväska på jobbet.

Processed with VSCO with a5 preset

Det bästa med morgonträning vid gymmet intill mig är att det alla gånger (alltså alla de två gånger) varit lite folk, med lite menar jag två personer till bortsett från mig själv. Detta innebär då i praktiken att man kan träna obehindrat exakt det som var tänkt utan att behöva vänta på lediga stationer, Fitness 24/7 är inte det största gymmet liksom. Och det gick kanoners. Morgonträning passar mig har jag insett, det ger mig ett visst lugn att träna medan jag vet att andra fortfarande ligger och sover…. Okej jag är medveten om att det möjligtvis inte är JÄTTE tidigt att träna klockan 7 då, men det ger mig även tid att på lunchen komma ut och få frisk luft eller möjligtvis ta en lunch med mina kollegor emellanåt?! Jag ska inte lägg någon press på det, jag kommer helt enkelt träna morgon när jag känner för det.

souvlaki

Gårdagen spenderades med Hanna framför The Bachelorette, på datorn, tills mannen kom hem och kunde få igång det på TVn. Att bo med någon mycket mer teknisk än en själv gör en möjligtvis något apatisk när det kommer till elektronik. Det finns inget som gör mig så tokigt som när elektriska trådlösa-ting inte fungerar, ser jag inte sladden ser jag inte heller problemet. 

ugnsrostad potatis

Med den nya oplanerade väderprognosen behöver kvällens grillning möjligtvis flyttas till en bättre dag, istället blir det storhandling och filmkväll vilket känns mer lockande. Nu ska jag ta på mig vinterkläderna och ge mig ut på min promenad, med en nyfunnen podd i lurarna. Min poddlista uppdaterades nyligen med två nya tillskott (inte träningsrelaterade heller?!! Se på tusan :p):

 • Mordpodden (tips för den som är som jag, mordintresserad)
 • Under huden med Kakan Hermansson (Härlig podd, otippat nog. Allmänt skönt prat och mycket hudvårddsnack. Tjejpodd liksom)

Men till receptet då, den sista måltiden på förra veckans matkassesedel; Souvlakispett med kalkon, fetaostyoghurt (lättkvarg min del då) zucchinisallad och rostade potatisklyftor.

kalkonspett

INGREDIENSER (2 portioner) Något modifierad aka så som vi åt den

Kalkonsouvlaki

 • ca 300 g kalkon
 • Marinad: saften från 1/2 citron, 1 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 vitlöklyftor, 1 msk oregano, 1 tsk torkad timjan, salt och peppar
 • 2 grillspett

Zucchinisallad

 • 1 zucchini
 • 1 rödlök
 • 2 vitlökklyftor
 • färsk persilja
 • 1/4 paket fetaost
 • olivolja
 • salt och peppar

Fetaostsås

 • 1 dl lättkvarg
 • 1/2 paket fetaost
 • 1 msk honung
 • havssalt
 • svarpeppar

Ugnsrostad potatis

 • potatis
 • olivolja
 • garlic & peppar
 • havssalt

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 250 grader. Blanda ingredienserna till  marinaden i en skål, tärna kalkonfilén och lägg ner dem i skålen medan du gör resten.

Klyfta potatis, lägg upp på en plåt och ringla över olja och kryddor, ställ in plåten i ugnen i 25 minuter.

Skär upp zucchinin och rödlöken i bitar och lägg dem på en till plåt – pressa över 2 vitlöksklyftor och krydda. Ställ in även denna plåt i ugnen i ca 15 minuter.

Blanda såsen: Mosa fetaosten med kvargen och blanda ner honung, salt och svartpeppar.

När grönsakerna i ugnen är klara så hackar du och blandar ner persilja och smular över fetaost, ställ plåten åt sidan.

Spetta sedan upp kalkonen och stek spetten i stekpanna i ca 10 minuter.

Servera sedan spetten med zucchinisalladen och potatisen när den är klar. Toppa med en klick fetasås! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply