Kitchen stories

Linas Matkasse: Kycklingspett med chimichurri och fänkålstabbouleh

augusti 3, 2016

Glutenfri middag

Okej hur är det möjligt att även denna morgon börjar som igår, med att försova sig. Haha jag kommer ju precis tillbaka efter två veckors semester, mer utvilad än så här kan en inte bli. Jag är inte särskilt trött heller för den delen, jag har försökt lista ut om det var så att jag aldrig ställde larmet imorse, eller om jag stängde av det. Vilket som är det tur att man har en någorlunda välfungerande inbyggd väckarklocka.

Processed with VSCO with acg preset

Men on the bright side så kom jag inte särskilt sent till kontoret, mycket tack vare min nya Mix & Go. Att inte inta frukost är inget alternativ, inte för mig men på två min hade jag frullen klar och var på gång ut genom dörren i världens fart. 

Och det var ju en sådan tur att jag sprang så snabbt, för där fick jag sitta i 15 minuter och vänta på bussen……. Något om sommartider blablabla…… 

I vilket fall, ner i min mixer slängde jag havregryn, 1 dl äggvita, mjölk, en skopa proteinpulver och en matsked kakao. VOILA, frukost on the go. 

Kycklingspett

Igårkväll innan jag gav mig ut på en promenad med Johanna, som senare resulterade i ett stort inköp av Add icecream glass haha, så slängde jag ihop gårdagens Linas. Kycklingspett med chimichurri på koriander och fänkålstabbouleh (gud så svårt jag haft med det där ordet, men nu blev det rätt!). Supergott! Men återigen liiiiiiite lite mat, eller är det bara vi som vidgat våra magsäckar under Italien-veckorna?

Kyckling

Enligt receptet ska det vara 300 g kyckling, för två personer, men jag skulle säga dubbla det så det blir två kycklingspett per person. Eller gör som jag sedmera gjorde, fyll ut magen med glass. Till universums sämsta film, Sharknado 2 hahaha.

Tabouleh

Jag bytte ut couscousen mot quinoa för att hålla den glutenfri (denna tricolore för att vara exakt) nu vet jag inte exakt vad som definierar en tabbouleh, men den kanske måste innehålla couscous för att få kallas just det? Donnow.

Men jag tycker absolut att ni ska prova receptet, tillagningstiden gick på typ 20-25 så det var perfekt för mig som hade ont om tid!

Alldeles strax ska jag iväg på veckans ryggpass, lägger upp dagens pass sen i eftermiddag :)

INGREDIENSER (2 portioner)

Chimichurri

 • 1 kruka koriander
 • 1 schalottenlök
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • rivet skal från 1/2 citron
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk rödvinsvinäger (jag använde dock vitvinsvinäger)
 • 1/2 tsk sambal oelek
 • 1 tsk honung
 • havssalt

Fänkålstabbouleh

 • 1.5 d torr quinoa + 1 kycklingbuljong tärning (jag köper alltid från Kung markatta)
 • 1 fänkål
 • 1 tomat
 • 1/2 ask ärtskott
 • saften från citronen
 • 1 tsk spiskummin
 • en skvätt olivolja
 • havssalt

Kycklingspett

 • kycklinglårfilé (använd typ 600 g)
 • grillspett
 • olivolja
 • havssalt och cayennepeppar
 • örtsalt

TILLAGNING

Börja med att koka 1.5 dl quinoa med 3 dl vatten och en buljongtärning.

Gör sedan chimichurrin genom att finhacka koriander och schalottenlök, lägg det i en stor skål och pressa ner 1 vitlöksklyfta och finriv skalet från 1/2 citron, blanda ner resterande ingredienser och rör runt ordentligt.

Gör sedan tabboulehn: Skölj och finhacka fänkål och tomat, lägg i en skål och blanda ner ärtskotten – när quinoan är klar häller du ner den i skålen och häll sedan ner spiskummin, salt och olja.

Skär sedan kycklingen, spetta den och krydda och stek i stekpanna några minuter.

Servera sedan kycklingen med tabbouleh och chimichurri!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply