Kitchen stories

Linas Matkasse: Medelhavskyckling med persiljepotatis och blomkålscréme

juni 21, 2016

Jag sitter nu, förmodligen för första gången denna dag, ner och kopplar av. Nästan i alla fall, snart. Snart drar vi igång Numbers (sjukt bra serie för övrigt) och med vi menar jag mig själv och min extremt bakfulla pojkvän som varit på två dagars jobb-…fest-resa. Så himlans mysigt att vara sambos ibland ;)

Mat och alkohol har nu inhandlats inför midsommarhelgen och på fredag beger vi oss ut till Storholmen, med en väska fleecebyxor och regnställ som back-up. Vi har gjort midsommar i detta land förr om man säger så. 

Med mannen borta var det tjejkväll här hemma igår och klockan 12 ställde jag mig i duschen för att dra igenom om omgång med silvershampoot, jag jobbar på att få fram mina lila längder till helgen haha.

couliflower cream Ugnsbakad potatis

Innan dess var det dock middag och en ny vecka med Linas matkasse är igång. Blomkålscrémen här ovan med rostad blomkål och citronzest var helt magisk. Persiljepotatisen med solroskärnor var inte mycket sämre den…

Kycklingugnsbakade rotfrukter

Jag blir alltid lika överraskad och imponerad över de lite udda, men så goda, smakkombinationerna i dessa rätter. Som vanligt gjorde jag några mindre korrigeringar och det är alltså det receptet som kommer nu! 

INGREDIENSER (2 portioner… men åt det typ själv ändå)

Marinerad kyckling

  • ca 300 g kycklingfilé (2 st)
  • Marinad: 2 vitlöksklyftor (pressade), pressad saft frun 1/2 citron, 1 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 1 msk oregano, 1 tsk rosmarin, 1 tsk paprikapulver, salt och peppar

Blomkålscréme

  • 1/2 blomkålshuvud + 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl lättkvarg
  • skalet från 1 citron
  • havssalt

Persiljepotatis

  • 1 bakpotatis
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1/2 dl solroskärnor
  • havssalt

TILLAGNING

Börja med att marinera kycklingen i en liten skål. Sätt sedan på ugnen på 250 grader, skär upp blomkålen i mindre bitar och lägg på ena sidan av en ugnsplåt, pressa över vitlök. Skär sedan upp bakpotatisen och lägg på den andra sidan av plåten. Ringla över olivolja och salta allt.

Ställ in plåten i ugnen i 25 minuter.

Blanda sedan kvarg med finrivet citronskal och havssalt. Stek kycklingfiléerna och när blomkålen och potatisen är klar så blandar du ner blomkålen i kvargsåsen och mosar ihop allt och blandar därefter potatisen med finhackad persilja och solroskärnor.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Linda Assarsson juni 21, 2016 at 9:05 e m

    Blomkålscremen låter magisk ??

  • Leave a Reply