Kitchen stories

Linas Matkasse: Merguez i vitkål med ägg- och paprikasalsa och kryddrostad potatis

juni 9, 2016

Lammkorv

Det är inte alla dagar en får en sådan här close-up på en korv va ;p haha

Salsa paprika

Jag sitter just nu, återigen, helt inplastad haha. Ny gaddning på ryggen och sedan så fyllde jag i den på armen jag gjorde förra gången och så gjorde jag om mitt kors på foten som börjat blekna. Ska se till att ta en bild när det inte längre är ett plasttäcke fyllt av blod :p Och ja, nu får det vara nog med tatueringar. För ett litet tag framöver i alla fall…. 

Morgonen började med uppstigning klockan 06 för att hinna träna innan jobbet, två företeelser som nästintill aldrig sker.

Processed with VSCO with a5 preset

It's 8 in the morning and my workout is DONE, that never happens But i gotta say- morning workouts are the best Haha minen när det är tungt men ännu värre- mina trummande tummar haha jaja #workout#workhard#delts#morningworkout#lifestyle#fitness#lifestylechoice#improvementseason#motivation#gains#bikinifitness#offseason#fitspo#fitfam#girlswholift#protein#inspo#bodybuilding#mmsportsteam#mmsports#instadaily#photoofday#instagood#gym#gymlife#healthy#fit#fitspiration#lovewhatyoudo

Paprikasalsa

Det var axlar som skulle betas av. En av de många muskelgrupper jag planerat att utveckla till nästa tävling, rättelse; En av de många muskelgrupper som måste utvecklas. Förutom att höja vikterna, mer eller mindre av tvång från mig själv, har jag slängt in del pressar utspridda över veckans alla pass. Den övning jag ogillat mest av dem alla, men som – förmodligen för att jag börjat förstå övningen – faktiskt ser fram emot nu. Någorlunda.

Vad är eran absoluta favoritövning för att bygga axlar? Det här är verkligen en muskelgrupp som tacksamt tar emot ALLA tips som kan fås!

Morgonträning då, vad säger vi om det? Väääldigt trevligt. Så pass mycket att jag övervägde att göra det till en vana, men insåg samtidigt att jag då har en och en halv timme att slå ihjäl så jag spar morgonträningsglädjen till dagen jag måste ta till sådana medel. Med uppstigning klockan 06 imorse innebar det alltså tidigare hemgång för min del från kontorets Housewarming. Där både Margaritamaskiner och en egen pizzabagare hade hyrts in ;)

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Alldeles snart väntar 7-kamp på Grönan och därefter middag på Agnes, som enligt menyn och ryktesgångar, verkar väldigt lovande.

Till middagen häromdagen då. Merguez, som då alltså är lammkorv, med potatis och en salsa på ägg och paprika. Salsan var vi skeptiska mot, alltså väldigt skeptiska…. Innan vi åt den och ack så fel vi hade, för den var grym!

Jag stekte min korv i vitkål som jag hade förkokat, vitkål och korv är gott men jag hade dock missat att korven liksom inte får en yta när den aldrig kommer i kontakt med pannan. Så mitt tips är att snabbsteka korven så den får en yta – därefter linda den i vitkål och steka den på den vägen sedan… Eller göra som ursprungsreceptet skriver; servera den helt enkelt med bröd. 

Linas matkasse Ugnsbakad potatis

INGREDIENSER (2 portioner)

Ägg och paprikasalsa 

 • 1 ägg
 • 1 gul paprika
 • 1 röd paprika
 • 1/2 rödlök
 • ca 25 g bladpersilja
 • 1/2 förpackning fetaost
 • chili flakes & salt

Tillbehör

 • Potatis (för 2 personer) + olivolja + salt + garam masala
 • 2 lammkorvar (eller vad en önskar) + bröd eller några vitkålsblad

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 250 grader. Tärna potatisen och lägg den på ena sidan av en bakplåt (med folie). Skär sedan bort kärnhuset från paprikorna och tärna även dem och lägg dom på den andra sidan plåten. Ringla över olivolja och salt (och garam masala på potatisen) och ställ in i ugnen i ca 25 minuter (eller tills de är klara och har fått krispiga ytor).

Koka ägget till hårdkokt (ca 8 minuter) och finhacka sedan rödlök och grovhacka persilja – lägg det i en skål och smula över fetaost.

 • ska du ha vitkål så ta bort ca 3-4 blad från vitkålshuvudet och koka dem i saltat vatten, lägg dem sedan på en tallrik.

När potatisen och paprikan är klara så häller du över paprikan med rödlöken, finhacka ägget och blanda sedan ner även det.

Stek korven tills den fått en yta och linda dom sedan i 2 vitkålshuvuden och strö över lite havssalt, sätt i några tandpetare så bladen håller sig och stek sedan i ca 10-15 minuter tills korven är genomstekt.

Servera sedan korven med salsan och potatisen! 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Middagstips lax | Matkreation.se juni 14, 2016 at 4:30 e m

  […] kylen fanns även vitkål kvar efter lammkorven med vitkål och ett broccolihuvud efter broccolipizzan haha som verkligen var inne på sin sista vers. Och nu […]

 • Leave a Reply