Kitchen stories

Linas matkasse: Mexikansk torskrygg med avokado, lime, koriander och proteinbröd med parmesan

maj 14, 2016

I torsdags kväll lagade jag mexikansk torskrygg till middag och nej – proteinbrödet var inte en del av matkassen utan mitt substitut till tortillasbrödet som skulle serveras till fisken enligt receptet. 

Vi skulle kunna börja prata om torsken. För torsk var något jag svor att jag aldrig mer skulle äta förrän nästa diet satte igång, framförallt inte en fryst version av denna fisk. Men ack så fel jag hade för där fanns den på menyn i veckans kasse och vad glad jag blev för det nu i efterhand för detta skulle möjligtvis kunna varit den godaste middagen jag ätit på väldigt länge. 

Glutenfritt pitabrod Mexikansk Torsk

Min spontana tanke vid min första tugga var hur tusan jag själv inte hade tänkt på detta under dieten. Torsk, majs, tomat, avokado och koriander. Minus avokadon var samtliga ingredienser potentiella kandidater på mitt kostschema.

glutenfritt protein

Till fisken slängde jag snabbt ihop en proteintortilla som totalt dränktes i finriven parmesan medan brödet stekte i pannan. Det gick på 5 röda och brödet blev förträffligt =) Jag må vara fullständigt värdelös på att baka bröd men är det något jag kan så är det tortillas och wraps!

Det här wrapbrödet hade också fungerat fint eller det här wasabi och pistagebrödet.

Torskrygg

Att middagen snabbt skulle stekas och därefter få fortsätta tillaga sig själv i ugnen var väl briljant det med, det ger en liksom tid för annat och middagen går tack vare det fort att laga. 

Igår var jag och tog tag i den här onödiga utgiften vilket är så mycket som mitt andra gymkort för de väldigt få och enstaka gånger som jag faktiskt vill träna vid Fitness 24/7 gymmet intill mig. Nu kan jag således träna på samtliga SATS anläggningar i Sverige och samtliga 24/7 anläggningar vilket därmed innebär att jag aldrig någonsin ska kunna komma med ursäkten att jag inte orkar ta mig till gymmet. Jag har nu köpt bort den ursäkten. Okej framförallt var det dagens pass som verkligen inte lockade att behöva beta av på SATS, för det ska jag ändå imorgon för träning med coachen.

Idag blir det därför miljöombyte på gymmet med ett gångavstånd från mig på hela 2 minuter?! Bara att få träna passet idag där känns ju värt 199 kr denna månad…. Och givetvis blir det därefter inte långt från träningen till min lunchdate aka next door neighbour. Bra dag!

Torsk med tomatMexikansk torsk majs

Eeeeeh tillräckligt med bilder nu för dagen?! Vi hoppar istället över till receptet som alltså kommer från Linas matkasse;

INGREDIENSER (2 portioner)

Mexikansk torskrygg med avokado, lime och koriander

 • ca 300 g torskrygg
 • 1 färdigkokt majskolv
 • 1 avokado
 • 2 tomater
 • 1/2 rödlök
 • 1/2 kruka koriander
 • 1 lime
 • kryddblandning: 1 tsk spiskummin, 1 tsk malen koriander, 1 tsk oregano, 1 krm chili flakes, havssalt

Proteintortilla

 • 1 dl havregryn
 • 1/2 dl bakprotein
 • 1 ägg
 • 1/2 dl äggvita
 • salt
 • finriven parmesanost

TILLAGNING

Sätt på ugnen på 200 grader. Börja med att blanda ihop kryddorna i ett glas. Klyfta tomater och strimla rödlöken och skär bort majsen från majskolven – lägg allting i en bunke.

Stek torsken i några minuter i kokosolja i en stekpanna som tål ugnsvärme, dra bort pannan från spisen och tillsätt tomat, majs och rödlöken och kryddblandningen. Ställ in stekpannan i ca 12 minuter i ugnen!

Gör under tiden brödet: Mixa ingredienserna med en stavmixer (förutom parmesanosten) Hetta upp en liten stekpanna med kokosolja och häll sedan över smeten, stek någon minut på båda sidorna och finriv parmesanost på båda sidorna medan brödet är i pannan. Ta bort och låt svalna och skär sedan upp i trianglar.

När fisken är klar i ugnen så skivar du över avokado och koriander och pressa över saften från 1 lime :)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply