Kitchen stories

Linas Matkasse och PR-plugg

augusti 30, 2016

Jag slutade ganska exakt 150 minuter sedan och sitter nu raklång i soffan med fötterna i högläge och pluggar för morgondagens kunskapstest. Allt kändes frid och fröjd tills läraren benämnde testet med tenta vilket skapade en viss ångest haha.

Introduktion till PR avslutas i veckan och parallellt påbörjas projektarbetet i affärs- och varumärkesstrategi. Inga lugna puckar där. Spännande kurs. Men tung – och som jag förstått examineras med årets tyngsta tenta. Ångest? Nääääärå. Men projektarbetet kommer bli kul och som varumärke fick vi Renée Voltaire godkänt (vem pitchade det förslaget tror vi?!) hehe.

Jag ska fortsätta plöja anteckningar och varva det med inlämningarna till DEV kursen nu innan jag beger mig till Shibumi och min avskedsmiddag på jobbet. Jag har hört gooooooott om det stället (nu var det även jag som pitchade det då :p)

Nyttig middag

Vi har en ny vecka med Linas Matkasse och menyn är trevlers! Gårdagen inledde veckan med Frasig falafel med limebasilika, rostad vitlöksyoghurt och harissadresserad gurka. 

Glutenfri middag

SVINGOTT! Och godkändes även av Olof som annars är relativt skeptisk till falafel.

Falafel recept

Olof gjorde enligt receptet och la sina falafelsar i ett pitabröd, alla ursäktar till att äta pitabröd är bra enligt honom. Jag som var allmänt trött hade ungefär ork nog att laga maten men något wrapbröd pallade jag inte göra.

Falafel

Och ärligt tyckte jag inte det behövdes heller, men allt är visserligen alltid gott i en wrap! Nu får ni receptet med mina modifikationer som vanligt!

Falafel middag

INGREDIENSER(2 portioner)

Falafel (8 st platta-ish)

  • 1 liten förpackning kikärtor
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 silverlök
  • 1 msk fryst koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • havssalt
  • bovetemjöl + havssalt att vända dem i

Rostad vitlöksyoghurt (kvarg)

  • ca 1.5 dl lättkvarg
  • 2 vitlöksklyftor
  • havssalt

Tillbehör

  • 1/2 gurka + 1 tsk harissa
  • 1/2 cosmopolitan sallad (eller isbergssallad) + 1 tomat + 1/2 silverlök + 1/2 kruka limebasilika (nemmen alltså den där limebasilikan var Döööö god!)

TILLAGNING

Börja med hetta upp olivolja i en liten kastrull. Pressa i 2 vitlöksklyftor och stek tills gyllenbrun, blanda sedan vitlöken med kvarg och salt.

Strimla salladen och 1/2 silverlök och tärna tomaten – blanda allting och plocka sedan bladen från 1/2 limebasilika och blanda allt i en skål.

Skala 1/2 gurka- dela i mitten och gröp bort kärnhuset. Skicka upp och blanda med 1 tsk harissa.

Blanda sedan falafeln: Grovhacka 1/2 silverlök och blanda det med kikärtor, kokosmjöl och vitlök – mixa med en stavmixer och blanda sedan ner koriander, spiskummin och salt och rör om.

Hetta upp en stekpanna med mycket kokosolja, forma smeten till 8 falafel och vänd dem i bovetemjöl innan du lägger dem i pannan. Stek och servera sedan allting :D

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Linda Assarsson augusti 30, 2016 at 8:15 e m

    Men attan vad gott det där ser ut då ??
    Är inget fan av falafel, men dessa ska jag testa ?

    • Reply matkreation.se augusti 31, 2016 at 4:37 e m

      Haha men du prova dom här- Olof gillar inte heller falafel (vem som nu INTE gör det??!) men dessa gick verkligen hem! Dom var goda att steka tillplattade ;)

    Leave a Reply