Kitchen stories

Linas Matkasse: Olivoljestekt sejrygg med rostad tomatsallad, basilika och balsamicosirap

juni 1, 2016

pauluns ris

Okej FÖRSTA juni idag, nu är det officiellt sommar – och även om vi liksom uppenbarligen varit på väg hit, så blir jag lika förvånad varje gång det blir en ny månad. Det går ju så fort….

Just nu längtar jag så mycket till semestern och två veckor i Italien att juli känns väldigt långt bort. Väääääldigt långt.

11218898_10153088904621169_2232582900523915293_n 9573_10153586345716169_54472560258076360_n

Och äntligen har jag införskaffat badvänliga öronproppar så att även jag kan bada på dagarna hahahah (min öron är allt annat än samarbetsvilliga när vatten är inblandat). Saknar dom där soliga kvällarna när vi grillade i huset i Frankrike, där kvällarna spenderades sippandes på vin på terassen.

11264899_10153088900721169_1663686388934575047_n

Och mysiga stunder med denna. Okej, låt juni gå snabbt. Fast inte för snabbt kanske…

Processed with VSCO with a5 preset

Fast svensk sommar är inte så dålig den heller och majmånad avslutades med middag och aningen för många glas vin för att vara en tisdag. Whats upp med mitt tisdagsdrickande de senaste veckorna?!

Sashimin på Hotel Diplomat var utsökt och likaså sällskapet.

semper

För att bokstavligen inte svälta ihjäl när middagen flyttats från den sedvanligt svenska-middagstiden kl 18, till gårdagens kl 19 bar jag runt på Sempers smoothie pouch i väskan – denna i smak av mango och passionsfrukt var svingod! 

Ändå var jag så hungrig när vi slog oss ner att jag uppmanade servitören att skynda in min mat. Den kom 20 minuter innan de andra rätterna haha.

balsamico med toamtsallad rostad tomatsallad

Jag har fortfarande en rätt kvar från Linas Matkasse förra veckan som jag ännu inte visat. Vi konstaterade att det som är så bra med kassen (förutom typ allt) är att man får med en bra mängd ingredienser- och inte t ex portionsförpackningar, denna gång kom det med en påse av Pauluns supermix (där samtliga, förutom den orangea påsen, är glutenfri men förpackas i lokaler som behandlar gluten- så tekniskt sett får de inte märkas som glutenfria). Supermixen var en hit – och rekommenderas verkligen som ett alternativ till ris!

fisk med tomatsallad

I vanlig ordning gjorde jag exakt samma tabbe som alltid när jag ska tina upp mat, jag tjoffade in påsen med den frysta fisken i kylskåpet och kom sedan tillbaka en arbetsdag senare till en kyl full av tinad fisksaft som ännu idag luktar. Freeeesh

recept vit fisk

Egentligen är jag skeptisk till fryst vit fisk, men med tillbehören och någon extraminut stekning i stekpannan blev hela kalaset väldigt gott. Den rostade tomatsalladen tillsammans med supermixen var lite av en drömkombo!

INGREDIENSER (2 portioner)

Rostad tomatsallad

  • 1 förpackning blandade körsbärstomater (anpassa mängden själv)
  • 1 schalottenlök
  • en näve färsk basilika
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Balsamicosirap

  • 2 msk balsamico
  • 1/2 msk sukrilett

Tillbehör

  • 300-400 g vit fisk (vi fick sejrygg)
  • 2 portioner Pauluns supermix
  • hyvlad Grana padano
  • färsk basilika
  • salt och peppar

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 250 grader. Koka 2 portioner supermix enligt förpackningens anvisning.

Halvera sedan tomaterna och lägg dem på en plåt med olivolja, salt och peppar. Rosta dem sedan i ugnen i ca 6 minuter.

Finhacka under tiden en schallotenlök och grovhacka färsk basilika, när tomaterna rostats klart så blandar du ner dem med tomaterna och krydda lite mer med salt och peppar.

Stek sedan fisken i stekpanna med kryddor. Blanda under tiden balsamico med lite sötning i kopp och micra några sekunder.

Servera sedan supermixen med fisken och den rostade tomatsalladen – hyvla över Grana padano och ringla över balsamicosirap.

KLART ;)

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lax i ugn med koriander och ingefära | Matkreation.se juni 6, 2016 at 8:31 e m

    […] laxen och de stekta sojabönorna kokade jag Pauluns supermix som vi åt till Sejryggen med rostad tomatsallad och balsamicosirap. Snäppet roligare än ris […]

  • Leave a Reply