Kitchen stories

Linas Matkasse: Stekt regnbågslax med sommarpotatis & ärtskott

augusti 2, 2016

Haha en dag fick jag  vakna pigg, utvilad och taggad på dagen. Idag, not so much. Efter att ha vridit mig i sängen i någon timme igår (note to self: drick inte kaffe på eftermiddagen!) insåg jag att jag var så hungrig att jag aldrig skulle lyckas somna, går upp och tar en knäckemacka. I sängen. Så kommande kvart får jag leta smulor, återigen note to self: vem faan äter knäckebröd i sängen?!

Vaknar imorse, klockan 07 och går upp och äter två tallrikar müsli. Somnar om och vaknar 30 minuter senare, något försenad. Chocken för kroppen att komma hem till ett tungt och svettigt benpass fick min mage att bokstavligen skrika efter mat i ett dygn. Och mitt hår är smutsigt och behövs verkligen tvättas, att gå runt med smutsigt hår kan förstöra en hel dag. Haha men förutom det, är jag faktiskt ganska pepp på dagen ;)

Idag står bröst och triceps på träningsschemat och ikväll väntar promenad med mina fina vän. Så det blir nog bra :)

Lax middag

I söndags kom veckans leverans av Linas matkasse som vi får varannan vecka. Vi har ganska kul hemma åt det faktum att jag som matbloggare varannan vecka får hem en receptbok, men det öppnar verkligen upp för nya smaker. Och vem (?) vem orkar tänka ut och laga mat varje kväll?! 

rainbow salmon

Det var regnbågslax på gårdagens meny. Nu vet jag inte exakt vad skillnaden på vanlig lax och regnbågslax är, men jag tycker nog att den här var godare. Jag anar lite smått att det kan ha varit något av en tribute till att det var pridevecka? Eller var det bara en slump?

Potatissallad kvarg

Laxen serverades med en sommarpotatissallad. Gott gott. Och middagen påminde aningen för mycket om min egna middag i söndagskväll, nemmen – kan det ha varit lax, potatis och sallad som jag själv åt då?! Haha

Salladsskott

Istället för sallad var det igår dock ärtskott. ÄLSKAR ärtskott. 

Linas matkasse

I vanliga fall tycker jag middagsrecepten i Linas Matkasse är väldigt genomtänkta portionsstorleksmässigt, även för en hungrig tjej som mig. Men 250 g lax delat på två kändes tunt, men å andra sidan så var det 450 g potatis på två personer som kompenserade upp det aningen. Men behöver du mer lax, så äter du det helt enkelt.

Potatissalladen som skulle göras på gräddfil gjorde jag istället på kvarg, men även där gör man precis som man känner för.

INGREDIENSER (2 portioner)

Potatissallad

 • 450 g potatis
 • 1/2 rödlök
 • 1/2 gurka
 • skalet från 1 citron
 • 1/2 ask dill (finns i frysdisken)
 • 1/2 -1 dl lättkvarg
 • havssalt
 • örtsalt
 • peppar

Tillbehör

 • regnbågslax + salt + svartpeppar
 • 1/2 ask ärtskott
 • klyftad citron du använde skalet av

TILLAGNING

Börja med att halvera potatisarna (om dom är små) är dom större så skär dem i mindre bitar. Koka dem och medan dem är på plattan finhackar du 1/2 rödlök och grovriver gurkan (pressa ur vätskan) och lägg dem i en bunke. Riv över citronskalet och häll ner kvargen – KRYDDA ordentligt och när potatisen är klar häller du ner den i bunken.

Stek sedan laxen i några minuter per sida, krydda med salt och peppar.

Servera sedan laxen med potatissallad, ärtskott och klyftad citron :)

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Linda Assarsson augusti 2, 2016 at 10:53 f m

  Den potatissalladen bara måste jag testa ??

 • Leave a Reply