Kitchen stories

Linas Matkasse: Vit sparrissoppa med råstekt pak soi och rivet ägg

juni 11, 2016

Nu har jag precis ätit upp pojkvännens pizzasallad och vi har lagt oss i soffan för att titta på Numbers. En av oss har varit vaken sedan klockan 9 och den andra förflyttade sig precis från sängen, till soffan haha.

Sparris soppa

För min del började alltså dagen på gymmet för gårdagens benpass som jag flyttade till idag, min kropp behövde vila igår. Därefter storstädare jag och sedan förbereddes matlådor…. Allt detta medan mannen här sov efter att ha kommit hem klockan 06 imorse haha.

Tattoo

Här är den, i alla fall. Nytillskottet.

She believed she could, so she did

Styrkan i att tro på sig själv, enligt mig. Enligt andra här hemma endast ett uttryck för min envishet och min förmåga att liksom inte lyssna på någon annan än mig själv…. hehe 

She believed she could so she did tattoo

Innan festprissen här hemma gav sig ut på äventyr igår hann vi i alla fall både tillaga och äta en gemensam middag tillsammans. Vit sparrissoppa med potatis, pok soi och rivet ägg. Okej, sååååå gott. Alltså, så gott!

Linas matkasse Middagstips

Därefter plöjde jag igenom The Bachelorette för andra gången medan jag shoppade upp min skatteåterbäring. Fint, den där semesterbufferten tycks liksom aldrig bli så stor som jag hade trott den skulle bli…. Don’t know why :o 

Bok soi

Soppan skulle enligt receptet göras på gräddmjölk, som jag i vanlig ordning bytt mot kokosmjölk light. Soppan toppades sedan med rivet ägg (yepp, gott!) pak soi och smulad fetaost. 

Sparrissoppa

Nu blir det några timmar i soffan och sedan ska det kakbakas, ååååf efterlängtade lördag.

INGREDIENSER (2 portioner)

Vit sparrissoppa

 • 250 g vit sparris
 • 100 g potatis
 • 3 dl kokosmjölk light
 • 3,5 dl vatten
 • 1 tärning grönsaksbuljong (jag använde 1 msk buljong utan socker och jäst)
 • 1 gul lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 tsk vitvinsvinäger
 • kryddor: havssalt, svartpeppar, garlic & peppar

Tillbehör

 • 1 pak soi + 1 vitlöksklyfta
 • 2 ägg
 • fetaost

TILLAGNING

Börja med att skala både potatisen och sparrisen – skär bort knopparna från sparrisen och lägg på en tallrik. Tärna resten av sparrisen och potatisen, grovhacka 1 gul lök och finhacka 1 vitlöksklyfta – fräs allting i en wokpanna. När allt fått färg så häller du i 1 tsk vitvinsvinäger, 3,5 dl vatten och grönsaksbuljongen.

Låt sjuda i ca 15 minuter. Koka under tiden 2 ägg tills de är hård kokta. Strimla pak soi:en och stek den tillsammans med havssalt och 1 pressad vitlöksklyfta.

Tillsätt sedan 3 dl kokosmjölk light och låt sjuda i 3 minuter till, mixa sedan allting med en stavmixer.

Servera sedan soppan med den stekta pak soi:en, smulad fetaost och äggen som du river (med ett rivjärn) över soppan! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply