Kitchen stories

Linas potatissallad och rabattkod till Wolt

september 3, 2016

Jag ligger as we speak i soffan och har gjort hela dagen fram till nu, förutom några occasional matpauser så har jag sovit bort halva dagen. Men så går det när man går på Beerfest och sedan vidare till Pure (som födelsedagsbarnet igår verkligen ville till haha). Men det var kul! Egentligen har jag inte tid med baksmällor längre, med vårat stundande projektarbete kommer jag behöva läsa om affärsmodeller ikväll – bakis eller inte. 

kyckling recept Middags inspiration

Nu ska ni i alla fall få receptet på den godaste potatissalladen jag ätit på länge med tomatvinegrette och västerbottenost serverat med kyckling. Drömmig den här alltså!

Potatis

Har ni hunnit prova appen Wolt ännu som kommit?

Jag provade första gången igår med en rabattkod vi fått från skolan så min lunch var praktiskt taget gratis hehe. Alla beställde lite olika luncher typ sushi, burgare, en tofusallad och jag själv valde en sallad med rökt lax, rödbetshammus, gojibär och kokosflingor från Juiceverket. 

Om ni använder koden MATKREATION när ni lägger en beställning får ni 100 kr rabatt (vilket innebär en nästan helt gratis lunch) Ni får sedan själva en rabattkod skickad efter er beställning som ger er 100 kr rabatt om någon annan använder er rabattkod – supersmart!

Kolla bara i App Store efter Wolt – välj från vilken av alla matställen ni vill beställa från, klicka i det ni ska ha från menyn och sedan kommer de och levererar direkt till där du är!

Potatissallad

Till receptet då, det ser ut att vara lite kyckling men med all potatissallad behövdes verkligen inte mer!

INGREDIENSER (2-3 portioner)

  • 500 potatis
  • Vinägrett: 2.5 msk ketchup, 2 tsk sötning, 1.5 msk vatten, 3/4 msk ättika, havssalt
  • 1/2 cosmopolitansallad (eller romansallad)
  • 1 kruka dill
  • 1/2 gurka
  • 1/2 rödlök
  • 300 g kycklinglårfilé + kryddor
  • 90 g riven västerbottenost

Middagstips

TILLAGNING

Börja med kvarta potatisen och koka den sedan i lättsaltat vatten.

Blanda ingredienserna till vinägretten i ett glas och ställ åt sidan. Skala och hacka upp gurka och rödlök och lägg i en stor salladsskål, häll över vinägretten och blanda runt. Finhacka dillen och häll ner hälften i salladen och den andra hälften sparar du till garnering.

Strimla och stek kycklingen med mycket kryddor. När potatisen är klar häller du ner den i salladsskålen – häll över västerbottenost och blanda väl.

Bryt cosmopolitansallad och lägg upp på en stor skärbräda – häll upp potatissalladen över salladen, servera sedan med kyckling och mer dill.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply