Kitchen stories

Low-carb burgare

juli 8, 2016

Hela veckan har jag klivit upp tidigt för att gå till gymmet innan jobbet. Framförallt för att kunna komma ut och promenera runt Djurgården på min lunch då jag annars tränar, ärligt talat är jag inte jätte sugen på att ställa mig i gymlokalen utan fönster de få månader som det är sol i det här landet. När jag väl har kommit till gymmet så går det bra, det är timmen innan träningen som jag alltid deppar ihop lite av bara tanken på att dra på mig gymväskan istället för lurarna med en bra podd.

Jag har mentalt börjat vänja mig vid tanken på att träna på morgonen, om bara några få veckor börjar jag skolan och har insett att det är den ända tiden jag kommer att ha för att kunna träna så jag valde att redan innan skolan försöka komma in i den rutinen. Larmet ställs egentligen bara en timme tidigare än jag går upp idag men jag har insett att om jag ska hinna kommer mina morgnar ändå behöva effektiviseras – jag är segstartad och gillar att dricka kaffe och lyssna på podd samtidigt som jag sitter och äter frukost i lugn och ro. Sen är jag sen varje morgon till jobbet hehe, så det får det bli ändring på sen.

Morgonkaffe

Idag hade jag beslutat att träna på SATS på lunchen, det är markfredag. Något jag redan innan kände var för tidigt att utföra kl 7 på morgonen i detta tidiga stadie av indrillning av morgonträning. Det är överkurs. Nu ångrar jag väl det beslutet, för solen är varm idag och lockar mer än våningen en trappa ner på gymmet. Men det får vara så idag helt enkelt. 

Kaffedrink

Förra veckan hämtade jag upp ett paket från Nu3 med ett smakprov av ett gäng produkter, där samtliga denna månad var helt nya för mig. Bland annat innehöll det kokossocker som jag länge velat prova, det har sedan det flyttade in fått toppa mitt kvällskasein med chokladsmak, det ger en krispig lite kolaaktig smak som var gott.

I boxen låg även ett recept på en kaffedrink och givetvis har jag ytterligare en gång lyckats slarva bort det, det må vara av denna anledning jag skapade en digital plattform för att föreviga receptet. Men jag följde ändå inte receptet slaviskt, som alltid…. Jag kokade upp ca 2 dl kokosmjölk light med 1 dl mandelmjölk och några matskedar kokossocker och sedan slog jag i lite kaffe. Egentligen skulle du kunna hälla över den sötade kokosmjölken i din kopp kaffe också – dra i några isbitar och njut av en söt och sval kopp kaffe på balkongen. 

Lowcarb burgare

Jag har tidigare pratat mycket om go-to rätter. Sådant som är bra att ta till när middagsstressen kommer och du helt enkelt inte orkar tänka till. Low-Carb burgaren är då ett utmärkt tips. Nötfärsbiffar i salladsblad (haha med extra sallad till), toppat med senap, tomat, parmesan och serverat med sötpotatispommes. Burgaren med brieost var annars bland det godaste jag NÅGONSIN ätit. 

Ibland är enkelt faktiskt ganska gott.

Ikväll blir det vinkväll med Debbie och Sandra som hjälpte mig med mina arbetsprover, sedan blir det hem och sova sista kvällen som ensam i hushållet. För imorgon, då hämtar jag hem Olof från Arlanda. Äntligen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply