Kitchen stories

Low fat Chicken satay med rostad pumpa och morot

augusti 29, 2015

Insta Kycklingspett Pumpa med parmesan

Nu ligger jag nyduschad i sängen, nyligen hemkommen från ett två timmars långt ryggpass med coach. Vilostunderna när det finns tid har blivit betydligt fler nu en vecka in på dieten. Men styrkan under träningspassen är faan oslagbar. Ikväll väntas middag på Miss Voon med min man, ett av mina ätartillfällen innan första september. Sedan så var det ju sushi som jag ville klämma in innan måndag också, kanske får bli lunchen imorn? Och sedan kommer vi då till min sista valfria måltid på 3 månader. Middagen imorn hos la familia. Glasade revbensspjäll med ett glas rött vin. Ingen press nu pappa, men det är min sista fria måltid på 3 (!!) månader. 

Hemma i skåpet hittade jag häromdagen Chike jordnötspulver, från Nordic Athletes. Spontant tänker jag på PB2, som kanske flera av oss känner till, alternativet till jordnötssmör för oss med dålig karaktär haha. För självdisciplin, det har jag. När det kommer till jordnötssmör, eller Questbars för den delen. Nja, lite sämre på den fronten möjligtvis.

Jordnötspulver + vatten, ett fettsnålare alternativ med betydligt färre kalorier. Om man nu av någon anledning skulle tycka att det var viktigt. 

Så gårdagens middag fick bli en fettsnålare variant på Chicken satay, med rostad pumpa och morot.

Sataysås Morot

INGREDIENSER (2 portioner)

Chicken satay

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 lime
  • 1 msk honung
  • 1 msk glutenfri soja
  • 1 dl + 1 msk kokosmjölk light
  • havssalt + vitpeppar
  • Wasabi och sesamkrydda (kan uteslutas)
  • 6 msk jordnötspulver + 2 msk vatten
  • grillspett

Rostad pumpa & morot

  • 1 liten butternut squash
  • 3 morötter
  • flingsalt
  • finriven parmesan ost
  • hampaolja/kokosolja

satayspett bakad morot

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Skala och skär upp morötterna, skär sedan upp pumpan (gröp bort kärnorna.) Lägg upp bitarna på en ugnsform, ringla över olja och strö över havssalt. Ugnsbaka i cirka 20 minuter eller tills de fått önskad färg.

Skär under tiden upp kycklingarna och lägg dem i en skål. Pressa över lime, häll i soja och honung, finhacka ingefäran och lägg ner den och häll sedan över 1 msk kokosmjölk light. Låt kycklingen marineras medan pumpan tillagas.

Blanda sedan jordnötspulver + vatten, den ska vara lite tjockare konsistens. Hetta upp 1 dl kokosmjölk i en stekpanna, häll ner jordnötssmeten, salta och blanda väl.

När pumpan är klar, ta ut plåten och riv över parmesan. Spätta upp kycklingen och sänk ugnen till 180-190 grader och tillaga kycklingen tills den är klar (ca 15 min) Strö sedan över wasabi och sesamkrydda och toppa allting med jordnötssåsen.

Smaklig måltid!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Köttfärsbiffar med rostad pumpapuré | Matkreation.se september 4, 2015 at 10:06 f m

    […] som. Häromdagen fick ni ett recept på Kycklingspett med en low fat sataysås och rostad pumpa. Som vanligt när jag lagar mat brukar jag göra lite mer av vissa ingredienser, som sedan kan […]

  • Leave a Reply