Kitchen stories

Lowcarb burgare med äpple, gorgonzola och sötpotatispommes

augusti 9, 2016

Det glädjer mig att min kloka vän sa nej till det sista glaset vin på balkongen igår som jag prompt tyckte vi skulle ta haha. Mår alltså ändå under omständigheterna ganska okej idag. Efter jobbet igår mötte jag upp Hanna på Hallwylska för ett glas vin och sedan påbörjades projektet med middagsplaneringen och slutsatsen vi drog var att det är underligt att en huvudstad som Stockholm inte kan hålla restauranger öppet på somrarna. Varför?! Så vi hamnade tillslut på Koh pangang för middag tillsammans med Johanna.

Servicen var urusel, maten har blivit sämre men drinkarna – dom gick ner.

Ikväll blir det en lugn kväll hemma och imorgon ska jag ta tag i mig själv och baka en cheesecake till middagen jag ska ha på torsdag med mamma och Olivia. Gud så länge sedan jag bakade något kom jag på?! Jag saknar att ha godbitar färdiga för konsumtion i kylskåpet så ska planera in lite kvällar för kakbak.

Burgare

Denna middag var en av förra veckans höjdpunkter i Linas Matkasse, i alla fall för mannen, jag tokdiggade ju salladen med gorgonzola och jordgubbar mest.

Sweet potatoe fries

Sötpotatispommesen blev perfekt krispiga och kombon gorgonzola + äpple är alltid vinnande. Nu åt ju Olof denna med bröd och hade jag inte varit så lat så hade jag bakat brödet jag hade tänkt ha till; detta.

Men nu anser jag att burgare blir lika gott lowcarb så så fick det bli.

low carb Burgare

Sitter annars och redigerar klart bilderna från Italien. Vi har fotat mycket så det här tar sin tid. Jag tittar samtidigt ut genom fönstret och kan nästan se hur hösten är på ingång, det var tider när det var så här det såg ut när jag satt och bloggade.

Fotografering

Den här utsikten är svårslagen. Och något helt annat än det jag sitter och tittar på nu haha. Alldeles strax väntar ett gympass, jag kastar om dagens triceps/bröst/magpass och går istället och nöter axlar, mina triceps är fortfarande ömma från helgen. Därefter blir det lite mer redigering och jag rundar sedan av det med ett avsnitt av Bachelor in Paradise. Men till receptet:

INGREDIENSER (2 portioner, 2 burgare)

 • ca 400 nötfärs
 • 2 hamburgerbröd (om du ska ha bröd, annars salladsblad från isbergssallad)
 • 1 stor bit gorgonzola
 • 1 äpple
 • 1/2 rödlök
 • 1/2 gurka
 • 1 stor sötpotatis
 • ketchup/dressing/mini keso etc (om en önskar något mer till)

Tillagning

Börja med att sätta på ugnen på 250 grader, strimla sötpotatisen och tjoffa in pommesen i ugnen i ca 18-20 minuter. Jag stänger sedan av ugnen och låter dem gå på eftervärme ett tag för att öka krispet!

Det här är en simpel variant av burgare. Blanda nötfärsen med kryddor och forma till 4 mindre eller två stora biffar, stek dem i en stekpanna.

Skiva under tiden rödlök, gurka och äpple i tunna skivor (har du en mandolin, använd den!). När burgarna börjar bli klara så lägger du på ost på varje biff och låter den smälta. Servera sedan biffarna med äppelskivorna, gurka och rödlök. Enjoy!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Linda Assarsson augusti 9, 2016 at 3:38 e m

  Men åååååå….sötpotatispommes!!! Älskar!
  Var det Koh Panghan på Östermalm ni var på? Upplevde service och mat sämre där sist vi var där…trist! Lurar på att ge Koh Panghan Södermalm en chans framöver istället..
  Thaimat är ju gott alltså…. :)

  • Reply matkreation.se augusti 10, 2016 at 12:07 e m

   Yepp, den på Östermalm! Det är synd, det har varit lite av vårat häng-ställe, har alltid gillat stämningen där inne men nu var vi mest irriterade haha. Det får bli den på söder, helt enkelt!

 • Reply Kickoff med Everyday Stories - uppochhoppa.seuppochhoppa.se september 26, 2016 at 12:19 e m

  […] och snacka om att det skapas snygga grejer i hennes kök, kolla in receptet och bilderna på lowcarb-burgare. Like a boss styrde Filippa  upplägg och riktning ihop med Annika och […]

 • Leave a Reply