Health stories

Måndagsmood

augusti 24, 2015

Nikon KräftaKräftor

Det blev kräftor igår! En något mindre, och nyktrare kräftskiva än tidigare år men precis lika gott för det. När alla kräftor var uppätna påbörjades planeringen av vad vi alla skulle ge oss på för ätbart därefter och jag som var nära en hungerdöd gav mig på kolhydraterna enligt kostschemat. Ris med keso, sötning och pepparkakskrydda. Drömmen. Men ribban är väl inte lagd allt för högt med ett någorlunda begränsat utbud av dietalternativ.

Eftermiddagen fortsatte annars på samma tema som den började, förvirrad själ. Innan middagen väntade ett kaffebesök med kvinnligt skvaller hos min finfina vän som jag besöker något för ofta, inte nog med att jag somnade medan jag klädde på mig (ni vet, när man bara ska lägga sig och vila ögonen en sekund) så hittade jag inte heller dit. Upp och ner sprang jag i trappuppgången med total hjärnsläpp om vart jag var på väg, oklart allting. Det är alltså gröten som tagits bort, och psyket fallerar. Mej jag är positiv och härleder förvirringen till att min kropp inte vant sig vid att inte få äta precis när den vill snarare än den, extremt lilla, sänkningen.

Sommarens sena men ack så uppskattade värmebesök ger mig annars ett konstant leende på läpparna. Och många timmar spenderas promenerandes i gräset… tittandes på blommor och flygande djur. Tönten har talat.

Fota fluga Fluga Getingar

Men varje gång slås jag över hur fin naturen är, när vi tillåter oss att ta tiden och verkligen titta. Egentligen ganska magiskt att det finns så mycket liv, när man tänker efter.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply