Kitchen stories

Mangocheesecake

augusti 12, 2016

Nu är jag hemma igen, fransarna är på plats och jag tror jag hittat ett nytt favoritgym. Sats Sveavägen var kanske i det minsta laget, men den mörka bunkern längst var precis det jag behövde för motivationen idag. Jag gillar att träna i lokaler utan fönster, nersläckt med optik-ljus haha.

Jag ska försätta se klart på Pretty little liars här nu och sen ikväll beger jag och Olof oss till Farang för middag och deras avsmakningsmeny så det ska bli mysigt. Kanske hinner vi ta ett glas rött här hemma på balkongen innan :)

Mangochesscake Glutenfri cheescake

Middagen igår vart i alla fall super trevlig! Till huvudrätt åt vi den ugnsbakade blomkålen med en kikärtsgryta som var packad med kryddor. Och till det blev det en grönkålssallad med fetaost. Grönsaker, med grönsaker, med grönsaker. Typ :) 

Och till efterrätt, cheesecake. Det fina med denna efterrätt är att den går relativt fort att slänga ihop, sedan ska den vara i ugnen i en timme men det kräver visserligen ingen ansträngning.

Proteincheescake

Cheesecaken toppades med torkad mango, mörk choklad, bliss balls och en nypa acai, bipollen och matcha – och några macadamianötter.

Vaniljcheescake

Själva kakan blev alldeles perfekt krämig! Nu lagade jag denna i en springform som är någon mellan-storlek-ish. Den är alltså mindre än en vanlig rund springform, men ändå inte en portionsstorleksform typ… Har ni ingen mediumsize så får ni antingen dubbla smeten eller använda typ en brödform? Vilket som går fint! 

INGREDIENSER (jag skulle vilja säga 4 portioner, men vi var 3. Och den tog slut haha)

Botten

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl cashewnötter
  • 8 dadlar

Mangocheesecake

  • 2 dl mini keso
  • 1 dl lättkvarg
  • ½ Philadephia light
  • 1 skopa vaniljvassle
  • 1 ägg
  • ½ dl sötströ
  • 1 msk honung
  • 1 lime
  • vaniljpulver
  • en näve torkad, klippt mango

Blissballs

  • 1 dl cashewnötter
  • 6 urkärnade dadlar
  • 1 näve torkad mango

TILLAGNING

Börja med att blanda ingredienserna till botten i en matberedare – tryck ut den en springform som du oljat med kokosolja (storlek medium). Blanda sedan ingredienserna till blissballsen i matberedaren, forma dom och ställ in i kylen.

Mixa därefter samtliga ingredienser till cheescaken i matberedaren (förutom den torkade mangon för den klipper du ner efter och blandar med en sked), häll ner smeten i springformenöver botten och grädda i ugnen i 1 timme på 170 grader.

Toppa sedan kakan med blissballs, smält mörk choklad och torkad mango.

ENJOY! :D

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply