Health stories

Matfesten Dublin

juli 27, 2015

Guinessbubblordublin

Nu är vi hemkomna efter den kulinariska vistelsen i Irlands huvudstad, Dublin. Som var en enda stor matfest, varvat med överförfriskade barrundor. Precis som vid tidigare resor till okända städer så visste jag inte riktigt vad jag skulle vänta mig, och som den vane-människa jag är gillar jag egentligen inte överraskningar så värst mycket. Om man nu inte blir väldigt, väldigt positivt överraskad då. Och det blev vi, för Dublin levererade big time.

Vi gjorde nog allting ganska rätt skulle jag säga. Vi såg det som skulle ses, och vi åt där man skulle äta. Givetvis hade jag plöjt igenom Dublinbonas (??) tips. Okej, så mer oförberedda hade vi kunnat vara – men reser vi med mig, så finns det alltid ett dagsschema att hålla sig till oavsett om jag känner till staden eller ej. 

slott blommor

Efter att vi landat, någon gång under eftermiddagen på torsdagen så strosade vi runt i staden för att reka området. Redan vid den första lunchen insåg vi att vi kommit helt rätt, om man nu är en fisk- och skaldjursfantast dårå. Och det är vi, givetvis. Lax tillagat på tre olika sätt, där favoriten helt klart var laxkakan (fish cake svenskifierat?).

Efter lunchen blev det en promenad i parken och lite lyssnande av livebanden som spelade längs gatan. Generellt – väldigt mycket live musik i Dublin, på gatorna och i barerna. Och inte i klass med munsspelsmannen vid T-centralen då, utan förbaskat bra musiker. 

rygg ootdfisk musslor

Under vår första kväll blev det middag på The Winding stairs, en högljudd restaurang med vardagsrumskänsla och med fantastisk mat. Rekommenderas, helt klart. Fisk med pocherat ägg för mannen och musslor serverat med räkor och krabbkött till mig. Och en herrans massa vin, som sedmera ledde oss ut i Dublins nattliv. 

Kameran har gått på högvarv dessa dagar så kvällens projekt blir att plöja igenom arkivet för att se vad vi kan fiska fram. Och givetvis att laga middag, så recept på något enkelt och snabblagat, visserligen, kommer upp imorn ;) 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply