Kitchen stories

Meatzapizza med zucchinisallad

oktober 7, 2014

zucchinisallad meatzepizzaProcessed with MoldivJag har en tendens att glömma bort hur ruggig hösten är, hur den verkligen är. Men det finns ett visst lugn med höst, det gillar jag. Morgonen började med en kamp mellan kaffesuget och tyngden i mina ben efter gårdagens pass. Att komma upp ur sängen var ett projekt i sig, det är av denna anledning man har en kaffebryggare som är tidsinställd. Att varje morgon vakna till nybryggt kaffe är under det mörka halvåret en livsnödvändighet. Gårdagens benpass bjöd på både ett och två personbästan. Jag tackar helgens glykogenpåfyllning, notera: fyllekäk. Ytterligare en anledning till att utgång kanske inte helt för mig närmare mina mål, även om det var Renée Voltaire musli jag belåtet satte i mig klockan 3 på natten i lördags. Dessa underbara hatade benpass. Styrkan börjar helt klart ta form.

På kvällen väntade i vanlig ordning Prformance Strength. Axelpressar och kettlebell swings. Oktober ut. Jag minns tydligt hur jag i oktober förra året något dystert spydde galla över axelpressar till min PT. Det spelade ingen roll hur mycket jag slängde, pressa eller swingade upp min stång. Den kom inte upp. Hela den där 10 kg stången. Absolut, 4 – 5 pressar fick jag upp men sedan tog det stopp. Idag pressar jag 25 kg. Fortfarande den övning jag har svårast för. Ja. Men det är fortfarande 15 kilo tyngre idag, vilket faktiskt är 150% tyngre. Så – tekniskt sätt, så har jag blivit 150% starkare i denna övning. Och det, Det är inte helt fy skam. Strive for progress, not perfektion. Glöm inte det.

Efter träningspasset väntade middag, Meatzapizza – med champinjoner, tomat, feta ost. Och till det, en zucchinisallad med en snabb pesto. Recept på Meatzapizza finns även här.

INGREDIENSER (2 portioner)

Meatzapizza

 • 500 g köttfärs
 • 2 msk äggvita
 • 1 tsk fiberhusk
 • salt & peppar
 • krydda efter smak (torkad timjan + paprikapulver)
 • valfri topping (jag hade champinjon, tomat, feta ost)

Tomatsås

 • 1 burk krossade tomater
 • 2 msk tomatpuré
 • 2 vitlöksklyftor
 • basilika
 • salt

Zucchinisallad

 • 1 zucchini
 • babyspenat
 • champinjoner
 • 1 kruka basilika
 • 0.5 dl pinjenötter
 • 1 msk olivolja
 • 1 msk cashewnötsmjölk
 • 2 vitlöksklyftor
 • salt & vitpeppar

pestosallad meatze

TILLAGNING 

Börja med att slå på ugnen på 200 grader. Blanda därefter samtliga ingredienser för meatzapizzan, förutom toppingen, med händerna och dela upp smeten på hälften. Lägg ut ett bakplåtspapper på en ugnsform, baka ut båda dina pizzabottnar med händerna till önskad form och ställ in i ugnen i 15 minuter.

Under tiden kan du i en matberedare eller med en stavmixer mixa din tomatsås. Hacka därefter upp din grönsakstopping, när pizzabotten har gräddats i 15 minuter så ta ut plåten, köttet kommer nu ha släppt ifrån sig en del olja så med ett hushållspapper se till att suga upp all överbliven olja. Du kan nu toppa dina pizzor med tomatsås och önskad topping – ställ tillbaka i ugnen i 10 minuter.

Under tiden, blanda basilika, vitlök, olivolja, pinjenötter, cashewnötsmjölk salt och vitpeppar i en matberedare och mixa på full effekt, jag lät peston vara lite kornig – passade perfekt till salladen. Blanda sedan pesto, spiralized eller hyvlad zucchini, babyspenat och chapinjoner.

Middag på 30 minuter. Och gott som faan. Enjoy!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply