Kitchen stories

Mifúchili med bönkräm

april 1, 2017

Här togs det sovmorgon och att vakna efter 11 gör mig alltid lite stressad, halva dagen känns som om den rullat förbi medan jag snoozat i sängen men ibland behöver kroppen få sova ut. Efter att vi slutat igår tog jag en sväng förbi Crazy horse för ett glas cava, helt fel ställe för att avnjuta ett glas bubbel haha. Istället mötte jag upp Debbie som läste PR förra året på Miss Clara by Nobis för ett glas rött. Helt klart mer mitt ställe ;) Efter en superhärlig timme med allmänt babblande promenerade jag hem till mamma och pappa som precis blivit storstadsbor och numera kallar Linnégatan hemma. Där bjöds det på champagne och sushi med min syrra. Några timmar och fler glas senare traskade jag genom spöregn hem, ett härligt sätt att avsluta en fantastisk vecka på! Inte regnet kanske, men hänget!

Här har en snabb lunch slängts ihop och alldeles strax ska jag iväg och handla inför kvällens middag med tjejerna från klassen.

Kommer ni ihåg Mifú som jag berättade om här? Stekbart mjölkprotein som jag blivit helt besatt av.

Smakmässigt är det en blandning av keso, mozzarella och lite halloumi kanske men det härliga med det är att det får en krispig stekyta om du steker det. Snabbt går det också att tillaga vilket gjort att det nästlat sig ner i samtliga av mina matlådor de senaste veckorna.

Mifú går att ersätta in princip vilket protein som helst med men denna gång slängde jag ihop en extremt snabb version av en chili som serverades tillsammans med lime och bönkräm, receptet på bönkrämen hittar ni här.

Nu ska jag slänga mig in i en dusch och sedan bege mig mot Ica och sedan till gymmet för ett benpass så här kommer nu receptet på Chili med mifú!

INGREDIENSER (2 portioner)

 • 1 paket Mifú
 • 1 burk körbärstomater (fungerar lika fint med krossade tomater)
 • 1 förpackning svarta bönor
 • 1 gul lök
 • 1/2 röd chili
 • 1 msk tomatpuré
 • 1/2 tärning grönsaksbuljong
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1 lime
 • färsk persilja
 • 2 tsk havsalt
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk spiskummin
 • 1 nypa mald ingefära
 •  svartpeppar

TILLAGNING

Börja med att hacka lök och chili och hälla av vattnet från mifun – stek sedan lök, chili och mifu i en stekpanna med olivolja, pressa ner två vitlöksklyftor. Häll av vattnet från bönorna och häll ner dem i stekpannan, stek tills allt fått en fin yta. Häll över tomatpuré, körsbärstomater, grönsaksbuljong och kryddor. Pressa ner ytterligare en vitlöksklyfta och låt allting koka ihop i ca 10 minuter.

Mixa ihop bönkrämen under tiden.

Pressa sedan ner 1/2 lime i chilin och smaka av så den är ordentligt kryddad! Servera sedan chilin med en limeklyfta och bönröra. Där har ni en vegetarisk lunch på 20 min!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Linda Assarsson april 5, 2017 at 10:18 f m

  Ahhhhhh…det där låter sååå gott! Måste testa!! ?

  • Reply matkreation.se april 6, 2017 at 8:19 e m

   Gör det! Kan verkligen rekommendera Mifu, så enkelt att snabbt steka ihop :)

  Leave a Reply