Workout stories

Min träning

juli 12, 2016

Jag fick en fråga förra veckan angående min träning och hur den ser ut. Jag tränar, som bekant haha, en hel del men jag har valt att inte skriva så mycket om det. Jag vet inte, är det något ni är intresserade av att veta mer om? Säg till i sådana fall så ska jag försöka få in lite fler inlägg om hur mina upplägg ser ut mer exakt.

PicMonkey Collage

Jag har just nu, som ni som följer mig på Instagram (@matkreation.se) vet, ett stort fokus på att bygga överkropp. Nu släpar väl visserligen mina ben också men dom tränar jag redan så gott det går och sakta ser jag resultat där. De senaste månaderna har jag verkligen fått upp volymen på mina axlar och armar, haha under fotograferingen på jobbet fick de placera mig med sidan till kameran för att inte se så jädrans bred ut.

Jag är relativt nätt i kroppen, har jag kläder som döljer mina axlar skulle man knappt märka att jag tränar, så fort jag tar på mig ett linne däremot så händer något. Mina triceps är ganska dominanta, misstänker att det är det som göra att jag ser större ut. Passar jag mig inte så ser mina armar nästan lite pluffsiga ut. Men jag tycker att det är fint haha. Ett tecken på att mitt hårda slit ger resultat. 

PicMonkey Collage

Och sedan så skadar det ju inte när opti-ljus lyser på armarna ;) hahaha

Min träning löper under en tre-veckors period. Jag tränar som det ser ut idag 6 dagar i veckan, ca 60-90 minuter per pass och ingen cardio  om vi bortser från mina dagliga powerwalks (och försök till löppass) nu inför semestern. Jag har lätt för att trilla ner i vikt och undviker därför så mycket förbränningsträning jag kan, under dieten petade vi dock in hela 12 minuter cykelintervaller i veckan hehe. Jag har alltså snarare svårare för att bygga massa. 

Vecka 1 ligger mina reps på 10, här vill vi träna tyngre. Under denna vecka höjer vi dock repsen i marklytft och benböj.

Vecka 2 ligger repsen på 12 och vecka 3 ligger de på 14. Sedan börjar jag om, när jag nästa gång kommer tillbaka till Vecka 1, då ska jag klara att lyfta lite tyngre än vad jag gjorde för 3 veckor sedan. Det blir en naturlig progression, för det vill vi ju ha?!

Jag varierar även repsen i marklyft och benböj men då fokus just nu är att bygga styrka ligger dem just nu på 4-6 reps och om något halvår går jag upp till högreps på dom- Hahaha mycket ”reps” snack nu….

PicMonkey Collage

Imorse blev det morgonträning för min del då jag ska iväg på lunchen. Tisdagspassen är alltid lite lalliga, bröstpasset som blev ett allt-i-allopass. Bröst är ingen prio för mig, så den ena bröstövningen efter den andra har sakta bytts ut mot annat. Jag är nu inne på vecka 3 vilket alltså innebär att jag är inne och nöter högreps på 14. Vanligtvis tränar jag ca 4-5 set och ett gäng övningar för vardera muskelgrupp, men inte på tisdagar. Då latjar jag mest.

Passet idag såg ut så här:

Liggande hantelpress 14×5

Sittande bicepscurl med hantlar 14×5

Flyes 14×3

Cablecrunches för mage 15×5

Triceps puschdown 14×4 Supersettat med;

Dips med gummiband 6×4.

Scullcrushers 14×4

Crunches på boll 15×5

Det här är alltså den magträning jag får in hehe. Två övningar i veckan, gärna med en bra podd i lurarna, för ärligt talat finns det inte mycket tråkigare än att träna mage…

Veckans träningsschema ser annars ut så här: 

Måndagar: Framsida ben

Tisdagar: Bröst/armar/mage

Onsdagar: Rygg

Torsdagar: Axlar

Fredagar: Baksida ben

Lördag: Vilodag

Söndag: Armar

 

Men som sagt, vill ni att jag skriver mer om min träning så säg till så lägger jag in mer om det :)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Erica juli 12, 2016 at 1:03 e m

    TACK! Vad kul :)) Gärna mer träningssnack!

    • Reply matkreation.se juli 13, 2016 at 11:29 f m

      Super! Då ordnar jag det :)

    Leave a Reply