Health stories, Kitchen stories

Miss Voon

augusti 31, 2015

outfit

Matorgien är nu över och nu väntar 12 veckors diet, men i went out with a boom! Så mycket mat som jag ätit i helgen gör mig nästan mörkrädd, men många av rätterna var helt klart bland det godaste som ätits på länge. I lördags hade jag och mannen bokat bord på Miss Voon för att fira vår 4 års dag som var i början på augusti. Kvällen började i baren med en drink, där min givetvis innehöll kokosmjölk (finns det, så blir det det) galet god, men ganska mättande. Vi beslutade sedan att ta deras ”7 rätters avsmakningsmeny” där jag var ytterst tydlig med att jag inte ville ha ”7 små rätter” nu, nej – Jag vill ha 7 rätter, är dom små, vill jag ha 4 stora rätter. Ja, jag tog alltså det här väldigt seriöst. Att jag skulle bli helt mätt dåra.

vin Sashimi Lobster taco

Och mätt blev jag. Big time. 

Kalaset började med sashimi, både på fisk och kött. Och på sidan av det, hummer tacos. Diverse såser och majonäsblandningar serverades till dem båda så redan här började mättnaden smyga sig på. Men drömmen, de där tacosarna. 

Laxtartar Pilgrimsceviche

Därefter kom laxtartaren med jalapeñokräm (?) typ… Och pilgrimsmusslor med avokado.

Anka

Därefter kom det in en sallad med anka, som var fantastiskt god och antagligen en sådan där rätt som jag annars hade gått miste om. Skaldjursfantast som jag är.

Och efter ankan, ja då kom lammet. Och även min akuta mättnad.

Lamm

Nästan hela lammbiten fick jag i mig, tills magen bara sa stopp. Vilket jag just nu, idag, kan ångra lite för den här den var god den med! Men lite plats måste man lämna för efterrätten.

Creme brulé Inbakad glass

Crème Caramel och Mochi glass. Och avslutningsvis, en sista drink. 

Miss Voon

Maten var magisk, och kvällen likaså. Besöker ni Stockholm, då är det till Miss Voon ni ska. Ska ni på diet, ja då är det till Miss Voon ni ska. Helgen avslutades sedan hemma hos mamma och pappa med ett glas rött, hemmagjorda ribs och coleslaw.

Måndag och jag är fortfarande mätt efter denna helg. En känsla jag ska njuta av ett tag till :D 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply