Workout stories

MM Sports Tävlingsteam

mars 8, 2016

Även om gårdagens stress ledde till en natt med relativt dålig sömn och en frukost som intogs redan klockan 05 innan jag kröp tillbaka till sängen, så lyftes humöret rejält när jag vaknade till sol och vetskapen om att tjejerna kommer över ikväll på middag och ett glas rött. Vissa dagar är dessa kvällar bara mer välbehövliga en andra. Gårdagens dipp har blåst över idag, precis som jag visste att det skulle göra. Jag är en extremt positiv person, något kritisk och framförallt mot själv, men annars väldigt glad. Och dagar min glädje försvinner, återstår endast mina nötande tankar och jag tappar tillfälligt det som är just jag. But guess what, i’m back ;)

Igår nådde i alla fall mitt påskrivna kontrakt Tim på MM Sports och jag är nu officiellt en del av MM Sports Tävlingsteam. Min förra tävlingssäsong tävlade jag för Team Fitnessguru men valde efter mina två tävlingar att lämna det teamet och även om 2016 kommer att bli ett tävlingsfritt år för min del så saknar jag att ha ett team i ryggen med likasinnade atleter att bolla med. Bikini fitness är en ensam sport på sätt och vis vilket gör sådant som Teamträffar och poseringstillfällen så mycket viktigare för motivationen. Jag är så oerhört tacksam att jag fått äran att vara en del av MM Sports. Det kommer med detta även att innebära att jag kommer använda en del produkter från MM Sports, produkter som jag själv köper från dem och det kommer att vara samma princip där, tycker jag om produkterna vill jag tipsa er om dem. Gör jag inte det, kommer jag inte heller att skriva om dem då kvalitén på produkterna jag rekommenderar är extremt viktigt. 

Team MM svart[1] (1)

Måste man då ha ett tävlingsteam för att få tävla? 

För att få tävla i en tävling ansluten till SKKF, Svenska kroppskulturförbundet, måste du som atlet inneha en registrerad tävlingslicens och för att kunna ansöka om detta måste du vara ansluten till ett tävlingsteam, eller en förening, som har en giltig föreningslicens. Tävlingslicensen gäller året ut och inför varje nytt år, måste du även söka nytt licens för att få tävla.

Så ja, du måste ingå i ett tävlingsteam eller SKKF ansluten förening.

Det är också mycket detta som skiljer fitnesstävlingar från många andra sporter, majoriteten av allt jobb sker bakom kulisserna, i förberedelserna inför tävlingen. På tävlingsdagen visar du upp det du jobbat med under året, eller snarare åren och om vi bortser från din poseringsrutin så sker själva ”presterandet” inne på gymmet innan tävlingsdagen. Det är också under dessa perioder det mentala kan svaja, där du ifrågasätter dig själv och din fysik, om den är tillräckligt bra för att bedömas, om du verkligen kan din posering osv och det är därför det under årets gång är så fruktansvärt viktigt att ha teammedlemmar som befinner sig i samma sits och som förstår vad du går igenom.

För att tävla är frivilligt, men man måste ändå få ha rätten att ifrågasätta sin satsning och sig själv och därifrån få stöd. Haha det är det som gör denna sport så unik. 

12301750_1042135305849583_2295060271951261368_n

Just nu sliter jag arslet av mig inne på gymmet  för att bygga upp den där överkroppen som krympte rejält på dieten, det är det som är så motiverande. Du kan alltid bli bättre än sist. 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply