Kitchen stories

Morotssoppa med ingefära, quinoa & fajitas

oktober 28, 2014

morotssoppa fajitassoppaBeslutsångest, morotssoppa – eller fajitas? Eller, quinoa kanske? Herregud, hur svårt ska det vara – men det blev alla tre. Tre flugor i en smäll, tre gånger så gott. Och så lite guacamole på det. Men morotssoppan var helt klart höjdpunkten, en fin liten förrätt det där. Eller så gör man som jag och gottar till den, blir lite matigare då. Om ni inte listat ut det ännu så var gårdagens middag en kompromiss mellan mig som ville äta morotssoppa och mannen som med besvikna ögon tittade på mig när jag meddelade att det var soppa som stod på middagsmenyn. Det blev en win-win. Här kommer receptet på morotssoppan:

INGREDIENSER (ca 3-4 portioner)

  • 5 stora morötter
  • 6 dl vatten
  • 2 msk buljong (jag använde Renée Voltaire Orginal)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 chili
  • 3 vitlöksklyftor
  • ca 3 cm färsk ingefära
  • 1 msk arrowrot (går att utesluta)
  • gurkmeja
  • paprikapulver
  • salt & vitpeppar
  • vit ekologisk quinoa

ekologisk fajitasmix morotssoppa med ingefära

TILLAGNING

Börja med att skala och skära upp morötterna i mindre bitar, hetta sedan upp en stor kastrull och häll i olivolja – häll sedan ner morötterna och bryn dem med salt och peppar. När de börjat få lite färg, häll över vatten och buljong och låt det koka i 20 minuter.

När det gått 20 minuter, finhacka chili och lägg ner i kastrullen, tillsätt kokosmjölken och ta sedan fram en stavmixer och mixa allting till en slät soppa. Skala och riv därefter ingefäran med ett rivjärn, tillsätt salt, gurkmeja, paprikapulver, pressad vitlök och arrowrot och låt sedan allting koka upp i ca 10 minuter.

Koka under denna tid upp quinoan, när allting är klart är det bara att hugga in!

Ps. Jag försöker i den mån det går att välja Spicemasters kryddor; de är alltså ekologiska och utan tillsatser och de smakar underbart, ett litet tips så där!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply