Kitchen stories

Mozzarellafyllda frikadeller med glutenfri kikärtspasta

augusti 25, 2015

Frikadeller Mozzarellafylld frikadell Risenta macaroner

Okej men tar er en titt inuti dessa frikadeller då?! Mozzarellafyllning. Dietdamen här fick nöja sig med hela kalaset utan mozzarella men jag fick lovande ord från mannen min om att dessa ska ha varit förträffligt goda. Och återigen, så har vi alltså ett recept som varken tar särskilt lång tid att laga eller att förbereda, men som vi ändå kan kalla vardagslyx. 

Häromdagen fick jag ett mms från syster med Risentas nya tillskott, kikärtspasta med en innehållslista för kort för att benämnas lista. Ekologiskt kikärtsmjöl. Och vatten. Och det var liksom det. De nya alternativa produkterna bara rasslar in på hyllorna ute i butikerna, och det tycker vi givetvis väldigt mycket om. Så nu när Idol har börjat igen, får maten gärna gå något fortare att tillaga. All fokus skall under denna timme ägnas åt TV skärmen #höstenärräddad.

Kikärtspasta

Ikväll väntar ytterligare en visning, som förhoppningsvis (nu håller vi alltså tummar OCH tår) leder till ett nytt hem ;) Bilderna från vår fotografering är klara så då återstår bara att lägga upp den för försäljning, ska se om jag kan lägga upp bilderna på hur vi bor här med. Men smooth sailing, allting just nu. I denna stund dåra.

Men tillbaka till de mozzarellafyllda frikadellerna.

INGREDIENSER (2 portioner)

Fyllda frikadeller i tomatsås

 • 600 g köttfärs (vi köpte 1 kg och gjorde pannbiffar på resten, till matlådor!)
 • 3 burkar krossade tomater (vi använder alltid Mutti)
 • 1 ekologisk mozzarella
 • 4 vitlöksklyftor
 • chilipulver
 • timjan
 • salt & vitpeppar

Tillbehör 

 • Risentas kikärtspasta
 • 1 msk ekologisk hampaolja (alt kokosolja)
 • havssalt
 • bladspenat

Frikadeller i tomatsås  Glutenfri pastaMozzarellafyllning

 

TILLAGNING

Börja med att blanda köttfärs med 2 pressade vitlöksklyftor, salt, peppar och chilipulver. Krydda ordentligt.

Dela sedan mozzarellan i 6 bitar, ta upp en bit köttfärs – platta ut i handen, lägg i mozzarellabiten och rulla sedan till en stor köttbulle. Upprepa med de resterande 5 mozzarellabitarna.

Ta sedan fram en stor kastrull, häll ner alla 3 burkar krossade tomater – pressa i 2 vitlöksklyftor, krydda återigen med salt, peppar, chili och även med timjan. Låt tomatsåsen koka upp och lägg sedan ner frikadellerna, låt dem koka på medeltemperatur i cirka 15-20 minuter.

Koka under tiden upp vatten, lägg i pastan och låt den koka enligt anvisning. När den är klar, häll av vattnet och lägg ner dem i en stekpanna och stek dem med havssalt och peppar i hampaolja eller kokosfett.

Servera sedan de mozzarellafyllda frikadellerna med pastan och bladspenat. Enjoy ;)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply