Kitchen stories

Nobake Cheescake i portionsform

december 11, 2015

Jag skulle nu vilja bortförklara min frånvaro med att vi bokstavligen jobbar natt i lägenheten, men någonstans misstänker jag att om jag skriver något mer om lägenheten och det projektet så lämnar ni för alltid haha.

Men vi har lärt oss två saker när det kommer till renovering.

1. Det blir alltid ett större projekt än man först trodde

och 2. Det blir således också betydligt mycket dyrare än man tror. 

Och inom parentes kan vi ta en nummer 3 också. Skicka inte ut inbjudningar till en inflyttningsdrink innan du garanterat vet att lägenheten kommer vara klar i tid. Så, färdiggnällt från mitt håll och ja, vi kommer nu vara värd och värdinna till ett hem som till mestadels består av ofullständigt möblemang (mest för att företag, uppenbarligen, inte kan leverera samtliga produkter som beställts i tid).

I vilket fall som helst, så flyttar vi ikväll in. Så YEEY, verkligen. Vilket också innebär att det på morgondagens schema står både lussebullar och saffranssnittar på bakschemat. 

Så de recepten hoppas jag både blir bra, och därmed är färdiga att dela med mig av till på söndag (mitt försök att kompensera en drink bland flyttkartonger, mycket alkohol och hembakade godsaker).

Ibland vill man däremot inte dela med sig. Vilket är lite hårt, möjligtvis. Men ibland vill man liksom äta allt, ALLT, själv. Och jag är lite av den karaktären att finns det hemma, äter jag förmodligen upp det. Snabbt. Och ibland endast för att liksom få dem ur världen, sedan ställer jag mig förmodligen och bakar nytt ändå. Och så var vi tillbaka i den snurran.

Då passar väl inget bättre än kaka i portionsform? Denna gång Cheescake i två varianter, en med vit choklad och den andra med vanlig, hederlig chocolate. 

vit-choklad-cheescake choklad-cheescake

Grundreceptet är detsamma för dem båda, med en liten moderation för smaksättning. 

INGREDIENSER (2 miniformar, diameter 10 cm)

Cheescakefyllning 

  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 1/2 skopa whey 80 Vanilj (15 g)
  • 2 msk mandelmjöl
  • 4 msk philidephiaost light (3%)
  • 1 msk lätt kesella
  • 1.5 dl agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver

Choklad cheescake (lägg till nedanstående till halva cheescakefyllningen): 

Vit choklad cheescake (lägg till nedanstående till halva cheescakefyllningen): 

Botten 

  • 2 dl blandade, naturella nötter
  • 7 urkärnade dadlar
  • 1 nypa vaniljpulver

TILLAGNING 

  • Börja med att blötlägga cashewnötterna i en skål med vatten, låt stå ca 1 timme.
  • Blanda under tiden ingredienserna till botten i en matberedare. Smörj sedan två små bakformar, alternativt kan du använda muffinsformar. Tryck ner nötblandningen i botten med fingrarna och ställ in formarna i kylskåpet.
  • Häll sedan av vattnet och lägg ner cashewnötterna i en skål, tillsätt philidalphiaost, lätt kesella, mandelmjöl, agavesirap, vaniljpulver, proteinpulver och mixa med en stavmixer tills du fått en slät kräm.
  • Dela upp smeten i två skålar. Till den ena tillsätter du ingredienserna till chokladcheescaken. Och detsamma för den med vit choklad (smält kakaosmöret i  mikron innan du blandar ner det i smeten)
  • Häll över de båda cheescakesmetarna i bakformarna och ställ in dem i kylskåpet över natten. Alternativt i frysen om de ska ätas typ snart, typ helst nu.

Se bara till att ta fram dem ur kylen eller frysen en stund innan de ska ätas så de blir så där krämiga, så som vi gärna vill ha dem :D

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply