Uncategorized

Nordic Athletes

juni 26, 2015

nordic athletes

Detta inlägg görs i samarbete med Nordic Athletes. 

Det glädjer mig att utbudet av hälsoprodukter blir allt större, och i sin tur mer lättillgängligt för oss intresserade. Att äta och leva hälsosamt är idag lättare än många tror, och framförallt- roligare. Igår hämtade jag ut ett paket från Nordic Athletes som landat hos en ICA nära mig. Och precis som de beskriver sig själva så är de ”ett ungt svenskt företag med en stark vision om att erbjuda nya spännande produkter och tjänster som underlättar en aktiv, frisk livsstil.”

Personligen är jag all for både en aktiv, frisk livsstil – och det här med beställningar via nätet. Bortsett från mina dagliga besök på Coop, kliver jag sällan in i en butik. Främst av den anledning att jag föredrar den övergripande och organiserade synen man får på produkter på nätet. Jag kan i lugn och ro få reka. Nordic Athletes startades 2014 och kommer under året att fokusera på att successivt presentera nya produkter. Och nya produkter föder kreativitet i köket.

 urban fruit torkade jordgubbar

Paketet hade knappt öppnats innan jag klippt upp den ena påsen med Urban Fruit. 100 % frukt, vegansk, glutenfri och helt utan tillsatser. Smashing Strawberry kändes somrigt och minuter senare ställde jag in en plåt med jordgubbsproteinmuffins i ugnen, det receptet kommer snart. För de blev exemplariskt goda. 

Magnificent Mango användes för att toppa min äppel- och valnötssallad. Och Cheeky Cherry ser jag redan nu befinna sig i något chokladigt verk.

quinoa protein

Nogii vassle och quinoaprotein är för mig helt nytt. Vassleprotein använder jag dagligen, det har ett högt biologiskt värde som kroppen snabbt plockar upp. Quinoa vet jag sedan tidigare innehåller en hög andel protein, det är rikt på aminosyror och innehåller en lägre andel kolhydrater än någon annan säd. Men quinoaprotein? Spännande. Givetvis ska det bakas något proteinrikt på detta.
jordnötsmjöl
Även Chike jordnötssmör var nytt för mig, detta märke då. För mitt skafferi har tidigare till en stor del bestått av PB2 efter att ha insett att det inte var särskilt hållbart att sleva i sig en burk jordnötssmör per kväll. Nötsmör, min soft spot. Du blandar 2 matskedar jordnötsmjöl, med en matsked vatten och tadaa så har du jordnötssmör med endast 40 kcal. Vilket givetvis innebär att du kan äta fyra gånger så mycket ;) 
Snygga träningskläder har de också, Nordic AthletesMen so far, slår jag helt klart ett extra slag för den torkade frukten och väntar med spänning tills jag har möjlighet att prova proteinpulvret så recension på det får helt enkelt vänta. 
*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply