Kitchen stories

Ost & grönkålsfylld köttfärslimpa med löksås och standard kvällsmål

november 12, 2014

köttfärslimpa ostfylld köttfärslimpa löksåsSå – det går tydligen en buss utanför mig, som stannar vid gymmet. Mitt hat till kollektiv trafiken är därför obefogat, jag kan återigen inta min självständighet och sluta tvinga mina föräldrar till att skjutsa mig till gymmet. Thank god. Förutom ikväll, för då är det familjekväll á la spinning på SATS, därefter beger sig ena halvan av familjen till ett core pass och vi andra som saknar finmotorik beger oss till skivstänger och fria vikter. Sumo mark skall efter spinningen betas av – och på schemat på lunchträningen står rumpa och plyo. Hej döden imorn. Ett senare, och smärtfullt, problem. Ikväll väntar även veckans andra laddning foodprepp, det känns nästan-lite-grann-typ som om jag mer eller mindre har bosatt mig i köket. Jag slår ett extra slag för öppen planlösning, quality time med mig innebär i alla fall att jag befinner mig i samma del av lägenheten som mannen.

Gårdagens middag knåpades ihop nöjd och tillfredsställ efter kvällens yoga pass. Ett inre lugn. Köttfärslimpa fick det bli, med ost och grönkålsfyllning. Och givetvis ett-måste-till-köttfärs-limpa, löksåsen.

INGREDIENSER

Köttfärslimpa (3 portioner) 

 • 500 g köttfärs
 • 1 gul lök
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1/2 paket fryst grönkål
 • 4 msk mager gratäng ost
 • 1/2 msk Renée Voltaire Buljong original
 • salt och peppar
 • pumpakärnor

Löksås

 • 1 gul lök
 • 5 msk kokosmjölk light
 • 1 msk soja
 • 1 msk honung

gurksallad fylld köttfärslimpa

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader. Finhacka därefter en lök och blanda med köttfärs, pressad vitlök, salt, peppar och önskade kryddor.

Ta sedan fram en liten stekpanna och stek upp grönkålen med buljong och paprikapulver, tillsätt därefter riven gratäng ost och blanda runt väl. Ta sedan fram en brödform, jag fördelade köttfärsen över halva formen – men det går säkert bra utan form också. Lägg upp ett lager köttfärs, sedan grönkålen och toppa med resterande köttfärs. Se till att köttfärsen täcker kanterna så att grönkålen är i mitten av limpan. Ställ in i ugnen i 35 minuter.

Skiva under tiden upp den andra löken och stek den i kokosolja tills den börjat få färg, tillsätt därefter resterande ingredienser och låt allting steka ihop tills vätskan börjat avdunsta. Servera sedan med en sallad, vi tog gurka, tomat, salladskrydda och lökflingor. So simple men så gott.

sukrilett kvällsmåls kvargOch till kvällsmål står nu kvarg, mandlar och hallon. Som bekant är kvällsmålet – enligt mig – det bästa målet på hela dagen. Och sött ska det vara. I introduce to you – Sukrilett, som du hittar här. Vilken life saver. Och riktigt gott blir det, kvarg, sukrilett och hallon.

Häromkvällen bad jag mannen i huset köpa kvarg. Lindahls kvarg. Inget annat. Hem kommer han med Coops kvarg, det kan vara svårt det där ibland. Med att göra rätt. Men efter att ha smakat denna fick jag illa kvickt erkänna att han precis kommit hem med-den-godaste-kvargen. Precis så där krämig, som Lindahls inte är. Hett tips – prova Coops lätt kvarg om ni inte redan gjort det.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply