Kitchen stories

Pear Vanilla split 5 minuters cheescake

april 14, 2015

cheescake svenskt kosttillskott päronspit cheescake

Det här med att baka med proteinpulver ger inte bara högre proteininnehåll utan även finfina smaker, som denna lilla skapelse med smak av päron split. Det här med att välja proteinpulver… nu talar vi alltså om vassle. Generellt brukar man säga att du ska välja ett proteinpulver med högt biologiskt värde vilket alltså definieras av mängden essentiella aminosyror proteinet innehåller. För det är liksom skillnad på protein och protein. Fast rent generellt så väljer jag faktiskt proteinpulver utifrån pris och smak. Ja, jag väljer hellre att ha fler smaker att välja från än ett, väldigt bra – men dyrt. 

Jag har provat en del olika märken på proteinpulver och jag tycker att de emellanåt tenderar att smaka… mjöligt. Syntetiskt. Även de något dyrare märkena. Vissa tenderar även att vara lite korniga vilket inte lämpar sig i bakning. Och så provade jag detta, Core Whey protein från Svenskt kosttillskott  – 159 kr för 30 portioner. Alltså bra innehåll och bra pris. Vilken Hit, det här kommer definitivt att beställas igen. Givetvis valde jag smaken Vanilla Pear Split, som jag hört väldigt gott om. Och den smakar verkligen Päron split. Söt. Men fräsch.

Ni hittar alltså proteinpulvret här. Min nästa beställning är given, Strawberry Milkshake. Och hur gott lät inte det till sommaren?! 

Det kändes givet att ett proteinpulver med smak av päron split skulle göra sig väldigt bra som glass. Men då jag inte hade lagt in glassmaskinen i frysen 24 timmar tidigare (!!) så fick jag komma på något annat. Jag var alltså sugen på något nu. Helst igår.

Då introducerar vi semi-fryst cheescake, i mini format – vilket är ett sådant där 5 minuters projekt som går fort och är fullproppat med protein.  Ett fint mellanmål alternativt kvällsmål.

INGREDIENSER (en liten form 10 cm i diameter)

Botten

Päron split cheescakesmet 

  • 3 msk kvarg
  • 2 msk mini keso
  • 1 msk philidelphiaost light 3%
  • 1/2 msk kokosolja
  • 1/2 skopa Core Whey Protein Pear vanilla split
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk sukrilett

Topping

  • sockerfri jell-o som jag hittade på Ica – föreslår annars färska päronskivor

sockerfri cheescake proteinpulver

 

TILLAGNING

Ta fram en liten springform, alternativt en mugg – smörj den med kokosolja. Blanda sedan ingredienserna till botten i en matberedare och tryck ut med fingrarna i formen eller koppen. Blanda sedan samtliga ingredienser för cheescaken i matberedaren, häll smeten över botten och ställ in i frysen cirka 5-10 minuter.

Färdigt! Ett snabbt och enkelt kvällsmål.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply