Kitchen stories

Pepparkaks proteinbrownies

november 19, 2014

proteinkaka brownie

Det är november och jag är så in i norden trött på allt som har med julsmaker att göra. November. Det har liksom inte ens börjat. Saffran har överkonsumerats och pepparkakskryddan går varm året om. Färdig gnällt. Men gott är det och trots allt så känns det lite fel att nu smaksatta med tropiska frukter, så återigen fick pepparkakskryddan göra sitt. Igår kväll väntade ett Hot mojo pass, som det alltid gör på tisdagskvällar. Utmanande men avslappnade, på samma gång. Yoga är något som måste utövas kontinuerligt. Om det ska ge något, tycker jag. Du blir bra på det du tränar. Typ. Efter några månaders regelbunden yoga börjar jag nu märka av resultaten, både min smidighet och min rörlighet är – om jag får säga det själv – riktigt jävla bra. Osvenskt av mig. Jag kan gå djupare i mina knäböj och jag behöver inte längre skämmas när jag ger mig på något som ska likna en stretch. Komplement träning. Vill du bli bra i något måste du även finna dina brister, för mig – rörlighetsträning. Det har gett mycket.

Idag ska ett rump och plyopass besegras, every day is legday. Eller något sådant. Cirka en vecka har gått med nytt kost och träningsupplägg, betydligt mycket mer mat än vad jag någonsin har ätit. Men- och här ett stort Men– musklerna har tryck, aldrig tidigare har träningen känts så givande. Vikten har pendlat upp, men definitioner börjar ta form. Förvånansvärt nog känns kroppen tightare. Näringstajming, en stor faktor. Var inte rädd för att öka matintaget, prova dig fram. Det värsta som kan hända är att du får mer energi ;) Jag tror att vi emellanåt glömmer hur mycket det krävs för att bygga, och hur ovillig din kropp faktiskt är till att lägga på sig muskelmassa – massa som kräver energi. Ät, och ät sedan lite till. Om inte annat, så är mat liksom väldigt gott.

INGREDIENSER (ca 10 bitar)

Vaniljlager

  • 1 paket stora vita bönor
  • 20 g vaniljprotein (jag använde Fitnessgurus Vanilla/ White chocolate)
  • 1/2 dl cashewnötsmjölk
  • 2 msk sukrilett
  • 2 msk Risentas kokosmjöl
  • 1 msk Risentas mandelmjöl
  • 1 msk kokosolja

Pepparkakslagret

  • 1 paket svarta bönor
  • 20 g chokladprotein (jag använde Fitnessgurus Chocolate Hazelnut)
  • 1/2 dl cashewnötsmjölk
  • 2 msk sukrilett
  • 2 msk Risentas kokosmjöl
  • 1 msk Risentas mandelmjöl
  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 msk raw kakao

pepparkaksbrownie sockerfri blondie

 

TILLAGNING 

Sätt på ugnen på 170 grader. Börja med vaniljlagret, häll av vattnet från bönorna och skölj dem noga i en sil – häll sedan ner dem i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och mixa ordentligt med en stavmixer, Ta fram en form och smörj den med kokosolja. Jag använde en brödform med längd 31 cm och höjd 7 cm och fyllde endast halva på längden. Note to self: köp en mindre form. Häll ner hälften av vaniljsmeten i botten och bred ut ett tunt lager, lägg resterande smet på en tallrik.

Skölj sedan de svarta bönorna och lägg ner dem i bunken, tillsätt resterande ingredienser och mixa med stavmixer – häll över allt på vaniljlagret och häll tillslut över resterande vaniljsmet. Du har nu tre lager bönsmet i formen, ställ in i ugnen i ca 40 minuter och låt den sedan svalna helt innan du äter den, helst över natten då kakan sätter sig när den fått svalna. Enjoy!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply