Health stories, Kitchen stories

Pepparkaksbollar, försök nummer 1

oktober 15, 2015

Pepparkaksbollar Proteinbollar

Jag kommer nu göra något jag sällan gör. Främst för att det är så fruktansvärt o-soft. Men jag tänker här ge er ett smakprov på ett recept jag hoppas ska komma upp här inom en snar framtid, men inte idag. 

Det här är alltså försök nummer ett på att få det perfekta pepparkaksreceptet. Eller okej, nu ljög jag. Det här är alltså mitt donuts recept haha. Men jag insåg snabbt att det inte fanns en chans i världen att det här skulle kunna bli donuts och att jag illa kvickt var tvungen att tänka om. Så det var vad jag gjorde, gånger tre. Beslutsångest. Efter att ha smakat på degen insåg jag att både smak, och konsistens var precis som pepparkaksdeg. Ganska väldigt exakt till och med. Därför slog jag på ugnen, kavlade ut degen och använde hälften till att trycka ut ett gäng pepparkakshjärtan. Fortfarande med beslutsångest tog jag sedan en del av degen och rullad två bullsnäckor som fylldes med mandelsmör. Och därefter tog jag den sista degen, rullade den till bollar och la in i kylskåpet.

För vi vet väl alla, pepparkaksdegen är alltid godare än pepparkakorna. 

Det roliga är, att jag, ännu i tron om att det är ett recept på donuts jag påbörjat tyst tänker för mig själv att recepten oftast blir bra redan på första försöket. Haha ja, nej det var alltså precis vad det inte blev den här gångenPlåten med pepparkakor och bullar (rookie mistake- vem lägger upp tunna pepparkakor med tjocka bullar på samma plåt??) var inne för länge och det är därför svårt att veta om det var gräddningen som blev fel, eller om degen helt enkelt är för torr.

Pepparkaksbollarna blev galet goda men innehåller både äggula och jäst (jäst som jag aldrig använder annars) och är därför kanske inte helt optimala att äta råa.

sockrfria chokladbollar

Men smaken, är spot on. Nu ska vi se vad vi kan göra med denna bas. Så fortsättning följer på dessa!

Fanny lyckman jacka Höstmorgon

Dagens look och jag väljer att slå ett slag för knästrumpan, det må vara en av de mest användbara plaggen som någonsin skapats. Ibland vill man liksom ha klänning, trots att det inte är augusti och 25 grader varmt. Iof, när är det någonsin 25 grader varmt i det här landet?! Då välkomnar vi sockan. 

Annars har vi passerat dietens första riktiga prövning, som knappast klarades med bravur. En sammanställning av samtliga kvitton från 2013 på förbättringar i hemmet som vi får dra av på vinstskatten. 

Avräkning

Såhär spenderade jag och mannen gårdagskvällen och nästan hela mötet kunde hanteras tills dieten tog ut sin rätt och min stubin förkortades rejält. Det tog tid. Mitt kvällsmål intogs några timmar för sent. Vi kunde inte hitta alla kvitton vi behövde. Och så började jag blöda näsblod mitt i det hela också. 

Med ett sinne för ordning kunde jag väldigt nöjt förklara att ja, jag har sparat alla kvitton sedan 2013. 

Sl kvitton

Mannen min tyckte dock att det fanns en gräns och ansåg att det var dags för mig att slänga alla kvitton från pressbyrån på snusdosor och SL kort. För att det ni ser här ovan, är kvittot från varje SL kort jag någonsin köpt hahaha, vilket jag tyckte kanske kunde komma till användning. Men nej, istället fick jag inse att jag är en organiserad hoarder och fick i uppgift att ikväll sätta mig och tänka efter vad jag faktiskt behöver spara.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply