Kitchen stories

Pepparkaksmuffins med chokladgömma

oktober 23, 2015

Sockerfri muffin Protein pepparkaksmuffinSom det lilla öppna fönster jag just nu är för infektioner, har jag självklart blivit sjuk igen. Någonstans känner jag att jag inte riktigt har tid för det här, och försökte på alla möjliga vis att övertala min coach att jag varken är döende eller så där jätte sjuk och att jag visst kunde träna. Men när jag minuter senare fick inse mig besegrad och fick lämna jobbet för destination soffa så förstod jag själv att det inte skulle bli någon bänkpress idag. Eller ryggslakt imorn. Istället väntar ännu en kur ingefära, citron och Propex express.

Vilket återigen innebär att en av två luncher försvinner. Egentligen är det den största sorgen som uppstår vid sjukdom. 

Diet frukost

Hungern börjar bli mer påtaglig och när jag sorgset såg mina frukostägg imorse kände jag en liten avund på de som just där, och då, satt med en stor skål gröt framför sig. Antagligen förstår dem själva inte hur lyckligt lottade dem är hahah vilket bara gör mig sur. Men annars mår jag prima, om vi bortser från förkylningen då alltså.

Så till muffinsreceptet. Som i det stora hela är samma recept som till pepparkaksdegbollarna, med några få tillägg. 

Förslagsvis gör man därför en dubbelsats av smeten till pepparkaksbollarna, rullar hälften till bollar och gör muffins på den andra halvan av degen. Tada. Två flugor i en smäll!

INGREDIENSER (4 st)

Proteinmuffins

 • 1 skopa Tyngre Kanelbulle Vassle
 • 2 msk kokosmjölk light (alternativt annan mjölk)
 • 2 msk mandelsmör
 • 2 msk sukrilett (eller annan sötning)
 • 1 msk bovetemjöl
 • 1 msk kokosolja
 • 1 äggula
 • 1 tsk fiberhusk
 • 1 tsk pepparkakskrydda
 • Några rutor sockerfri choklad
 • msk mandelmjöl
 • 2 äggvitor
 • 1 msk rismjöl
 • 1 tsk bakpulver

Kokosfrosting

 • ca 100 g kokoskvarg
 • 1 msk Flormelis (sockerfritt florsocker)
 • smält, sockerfri choklad

Pepparkaksmuffins Chokladmuffin

Tillagning

Precis som förra gången:

 • Börja med att värma upp kokosmjölken tillsammans med sötning i en kastrull på låg värme, tillsätt sedan resterande ingredienser förutom proteinet och rör runt noga. När allting blandats väl, ta bort kastrullen från plattan och häll ner 1 skopa vassle.
 • Rör runt noga så att protein blandas väl.

Men denna gång häller vi även ner:

 •  msk mandelmjöl
 • 2 äggvitor
 • 1 msk rismjöl
 • 1 tsk bakpulver

Sätt sedan på ugnen på 170 grader, häll över halva smeten i 4 smorda muffinsformar (helst silikon) lägg i en chokladbit i vardera form och häll sedan över resten av smeten.

Grädda i 10 minuter i ugnen och låt dem sedan svalna helt så dom sätter sig. Toppa sedan med kvargfrostingen som är kokoskvarg blandat med formels och choklad smält i micron.

Galet goda! 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Sockerfria kokosrutor | Matkreation.se oktober 26, 2015 at 4:06 e m

  […] glas med kokosmjölk light, efter att ha använt kokosmjölk till både pepparkaksbollarna och pepperakaksmuffinsarna. Så jag bestämde mig för att göra Coconut ice på alla de kokosprodukter som precis funnits […]

 • Leave a Reply