Kitchen stories

Pepparmint chocolate cups

oktober 24, 2015

Cashewrutor Sockerfri efterrätt Pepparmint cupcakeGlutenfri efterrätt

Det här godisgottet är liksom väldigt, väldigt enkelt att göra. Väldigt. Och smakar helt ljuvligt. För visst har jag smakat… mer än jag möjligtvis borde. Men det hör liksom till, att kvalitetssäkra sina produkter!

Jag har nu kommit in i fas två av min sjukdom, för gud nåde, jag blev allt bra sjuk igår ändå. Fas ett har jag nu passerat, den med hög feber och en trötthet som fått mig att sova bort ett dygn. Vi är nu inne i den förbannat jobbiga fasen där jag inte mår dåligt, utan jag mår relativt bra – för bra för att vara sängliggandes, men inte tillräckligt bra för att göra något. Jag är liksom inte frisk. Utan bara fruktansvärt uttråkad här i mitt hem, jag inte orkar lämna. 

Piller

Det är illa när ens frukost ser ut som ovan hahah.

Så här hemma har jag nu börjat flyttpacka, då det idag är 6 dagar kvar tills vi får våra nya nycklar. Och personligen tyckte jag att skafferiet var viktigast att börja packa ihop först? Därför står det nu 20 olika mjölsorter över hela golvet då jag mitt i packandet insåg att jag faktiskt inte alls orkade ta tag i det här nu när jag är sjuk. 

Men mitt i kaoset lyckades jag knåpa ihop de här godbitarna. Sockerfria chocolate cups med en cashewfyllning med pepparmintsmak. Eller en touch av pepparmint kan vi säga, önskar man mer – då ökar ni helt enkelt mängden essens. Den härligt gröna färgen kommer från spenaten som åkte ner, och tro mig – det smakar liksom inte sallad. Nej, choklad. Och cashewnöt. Och mandelsmör. Och ljuvligt gott!

Några valde jag att toppa med ett tjockt lager pistagenötter, typ 5 av dem för att vara exakt. Och de andra tre med choklad.

INGREDIENSER (8 st)

Chokladlagret 

  • 1 dl kokosolja utan smak
  • 3 msk sukrilett (eller sötning som mäter som socker)
  • 4 msk raw kakao

Pepparmintfyllning

  • 2 dl blötlagda cashew
  • 1 näve spenat
  • 3 msk raw agave
  • vaniljpulver
  • 3/4 kapsyl pepparmintessens

Topping

  • 1 dl skalade och hackade pistagenötter
  • det som blev över från chokladbotten

Spenat Sockerfri chokladcup

TILLAGNING

Börja med att blötlägga cashewnötterna. Många säger minst 2 timmar, jag är för otålig och låter dem ligga i ca 30 minuter och det går fint.

Värm sedan upp vatten i en kastrull och ställ en skål över, smält kokosolja, sötning och kakao i ett vattenbad. Ta under tiden fram 8 stycken muffinsformar gärna i silikon och smörj dem med kokosfett. Häll över cirka 1 till 2 matskedar i vardera form och ställ in i frysen.

Häll nu av vattnet från cashewnötterna och lägg ner dem i en bunke med resterande ingredienser till fyllningen, mixa med en stavmixer tills du fått en slät kräm. Du kan behöva skrapa ner fyllningen från kanterna medan under tiden du mixar.

Ta fram formarna med chokladbotten och fyll formarna med cashewkräm. Hacka sedan upp pistagenötterna och toppa dina cups med hacket, eller med choklad om du har något över. Ställ sedan in i frysen och låt dem sätta sig i ca 40 minuter kanske?

Ta fram dem ur frysen cirka 5-10 minuter innan de ska ätas! 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply