Kitchen stories

Picklad rödlök och hektiska dagar

september 10, 2016

torsk-middag

Jag har liksom inte längre någon koll på dagarna. Det ända som gav någon fingervisning om vilken dag det var det var vilken muskelgrupp som skulle tränas just den dagen, men nu har jag kastat om träningspass så inte ens det är särskilt tydligt just nu haha. 

Skolan är galet rolig! Och att PR var precis rätt kände jag redan när jag satt med arbetsproverna, men ännu mer nu. Det är verkligen det här jag vill jobba med. Just nu arbetar vi med projektet inom affärs- och varumärkesstrategi och har vår första handledning på måndag. Så det är väl egentligen då vi får veta om vi är på rätt bana. Frågorna till Renée Voltaire är inskickade och vår undersökning av uppfattningen om varumärket är klart så det blir spännande att ser hur de överrensstämmer haha.

Jag har precis avverkat några timmar i böckerna och ska alldeles strax baka, jag kom underfund med att det som behövdes här hemma var både blåbärscheesecake och äppelkaka så det är vad som står på schemat nu i eftermiddag (och självklart kommer recept upp i dagarna)

picklad-rodlok

Häromdagen åt vi torsk med potatis och wokad svartkål från Linas, med picklad rödlök där jag korrigerade receptet. Och det blev supergott! Och något som snabbt ska slängas ihop till betydligt fler rätter som en liten side!

INGREDIENSER

  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk sötning
  • 1 tsk salt

TILLAGNING

Skiva rödlöken i tunna skivor, jag använde en mandolin. Blanda ingredienserna i ett litet glas, lägg ner skivorna och låt sedan rödlöken ligga där. Helst över natten men det går lika fint att låta den ligga medan du lagar mat också!

Här finns även ett recept på picklad rättika med rödbetstartar och en sås på grönmögelost och tofu!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply