Kitchen stories

Piña Colada smoothiebowl

oktober 19, 2014

pina colada bowl smoothiebowlProcessed with MoldivProcessed with MoldivProcessed with Moldiv

Det här med smoothiebowl är väl en smidig uppfinning, man kan – mer eller mindre – ha i ganska nästan vad som helst. Jag har varit lite skeptisk mot smoothies, jag har aldrig riktigt förstått när jag ska placera in detta livsmedel under dagen. Jag gillar mat, jag gillar att tugga. Jag är en av dem som hellre äter, än dricker mina kalorier. Men av någon anledning är det detta jag varit sugen på på sistone. Och jag har nu förstått vilken fin fin frukost detta är. Söt men ändå syrlig, med krispet från både kakaonibs och grunchy granola.

I morse åkte jag och mamma till gymmet, genomgång av nya övningar. Hon är stark hon. Jag och min syster tänkte på det på vägen till gymmet igår, vilken sund relation till träning båda våra föräldrar har. Och vilket vi förhoppningsvis har fått med oss. Träna ska man. Är du inte sugen på att träna just idag, vila. För träning ska vara kul, men lika så – det ska finnas med i din vardag. Och sedan så har vi andra, läs- mig själv, som tagit det till en annan nivå, men varje träningstillfälle ger mig sådan glädje. Och det är det som är det viktiga, love what you do. Igår stod återigen Olympiska lyft på schemat, jag trivs som fisken i vattnet i den där boxen. Tekniken börjar sitta och sakta får jag lasta på tyngre. Utveckling. Jag har alltid haft en kraftig svank, en skit-hållning för lyft. Vi förstod snabbt varför när jag igår gav mig på en brygga (varför vi ens gjorde det??) min rygg är som gummi, not good. Kanske borde börja bänka. Enda övningen jag faktiskt kan ha nytta av den. Åter till dagens frukost, Piña Colada smoothiebowl.

INGREDIENSER (1 portion)

  • 1/2 färsk mango
  • 200 g fryst frukt (smoothiefrukt från Coop. Mango, papaya, ananas)
  • 1 dl Go green cahsewnötsmjölk
  • 1 dl kokosvatten
  • 1/2 skopa vaniljprotein
  • 1 msk sukrilett
  • 1 msk chiafrön

TILLAGNING

Släng ner samtliga ingredienser i en mixer förutom chiafröna och mixa till önskad konsistens, häll sedan över smoothien i en skål – häll ner 1 msk chiafrön och ställ in den i kylen i ca 10 minuter. Toppa sedan med kokosflingor, kakaonibs och crunchy granola från Renée Voltaire.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply