Kitchen stories

Pistage- och chevrépanerad lax med svartkål och broccoli

april 22, 2015

lax med pistagetäckeångkokt broccoli

ugnsbakad lax

Här sitter jag nu och sippar på mina nya aminosyror. Fitnessgurus One amino Mango, som verkligen smakar… just mango. Väldigt somrig, men än så länge ligger Päron i topp. Svårslagen den där ändå. Jag har precis betat av veckans axelpass, ett sådant pass som ömsom ligger som favorit och ömsom som en stor ångest. Det är det där med militärpress som inledande övning, jag tycker helt enkelt inte om den så värst mycket. Och så är jag svag i den, vilket – orsak, verkan – skulle kunna bero på att jag liksom inte gillar den. Men ett par runda och muskulösa axlar är så galet snyggt att jag krigar vidare.

Igår innan middagen begav jag mig ut på min promenad, hade det inte varit för att uppskattningen till promenaden antagligen hade försvunnit på sikt hade jag gärna gått en innan-maten promenad varje dag. När det är sol, och varmt. Och ett bra podd-avsnittat låg och väntade.

Därefter skulle det lagas middag, lax. Återigen en sådan där titta i kylskåpet- använd det som finns hemma – typ av rätt. I denna mix använde jag Amaranth som jag hade färdigkokt i kylskåpet men det går precis lika bra med kokt quinoa, eller helt enkelt inget frö alls men det gav en fin konsistens. Och den här, ska jag tala om, kommer definitivt att göras fler gånger.

INGREDIENSER (2 portioner)

 Pistagetäckt lax

  • ca 200 g färsk lax
  • 1 dl (cirka) skalade pistagenötter
  • 3 msk chevréost
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 msk kokt amaranth alternativt quinoa
  • 1/3 pressad lime

Wokad svartkål

  • önskad mängd färsk svartkål
  • 1 dl kokosmjölk light
  • havssalt
  • lite limesaft

pistagelax svartkål

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader, skala sedan pistagenötterna och lägg dem i en skål och krossa dem lätt med en sked. Eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem där i. Hacka sedan upp basilika och blanda ner i nötterna, lägg ner chevrén och amaranthen och blanda noga med en sked, pressa sedan över lite lime.

Lägg upp laxen på en ugnsform, pressa över lite lime och toppa sedan med chevréröran med hjälp av en sked. Ställ in i ugnen i 20 minuter.

Stek under tiden svartkål i kokosolja, när den fått färg – häll över kokosmjölken och havssalt och låt det koka ihop.

Servera sedan laxen när den är klar och svartkålen med ångkokt färsk broccoli. Denna rätt är i alla fall ett måste att prova! 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply